Hirdetés

Leperelhetik Zuckerberg nadrágját



|

Újabb keselyű csapott le szabadalomsértési váddal a Facebookra.

Hirdetés

A Facebook mostanra szinte minden portált meghódított Like gombja talán a vállalat leginkább ikononikus ismertetőjegye, ám ha a még weboldallal sem rendelkező Rembrandt Social Media nevű szabadalomtroll cégen múlik, akkor Zuckerberg vállalatának a jövőben komoly pénzt kell majd kifizetnie saját termékének használatáért.


A közösségi portált beperlő vállalat ügyvédje szerint a „technológiát” egy bizonyos Joannes Jozef Everardus találta fel. A 2004-ben elhunyt holland férfi elsőként az általa kifejlesztett Surfboard közösségi blogrendszerben használta az információ megosztására használatos gombot, amellyel kapcsolatban 1998-ban két szabadalmat is sikeresen bejegyeztetett.


A Rembrandt ügyvédje szerint a valahogy hozzájuk került szellemi tulajdonok számos facebookos szabadalmi kérvényben említésre kerültek, tehát a keresőcég bizonyíthatóan tisztában volt a létezésükkel. Szavai alapján az úriember gyors és egyszerű tárgyalásra számít, méghozzá a cége számára komoly pénzt a konyhára hozó kedvező ítélettel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.