Hirdetés

Letölthetőek lesznek a YouTube-videók



|

Hivatalosan is elindult az első tesztfázis, a jövőben pedig letölthetőek lesznek a YouTube videómegosztóra feltöltött mozgóképek, jó minőségben - némelyek ingyen, mások pénzért.

Hirdetés

 

Januárban még nem tudtuk biztosan, de valamire gyanakodtunk, hiszen a YouTube-ra feltöltött bizonyos videók alatt megjelent egy Click to download felirat. Most hivatalos információ is érkezett a videómegosztó újdonságáról - a jövőben letölthetőek lesznek a portálon elhelyezett videók.

 

Az interneten keresztül streamelt videók ezentúl letölthetőek lesznek, és így offline bármikor megtekinthetik őket a felhasználók. A megosztóoldalra feltöltők beállíthatják majd a videókhoz, hogy letölthetőek legyenek-e, és ha igen, akkor választhatnak, hogy ingyen osztják azokat meg, vagy kisebb összegek ellenében.

 

youtube_1.jpg

 

A díj ellenében letölthető anyagoknál a Google Checkout szolgáltatást kell majd használni, mondta Thai Tran, a YouTube termékmenedzsere, aki hozzátette, hogy sok videókészítő szereti, ha elterjed munkája, és nem bánja, ha mindenkihez eljut.

 

Utóbbival kapcsolatban problémáik lehetnek a filmstúdióknak és lemezkiadóknak, akik nem nézik jó szemmel, ha anyagaik felkerülnek a portálra. A letöltésnél azonban megadható a licenc is, így ha a filmeknél és zenéknél korlátozzák a jogokat, valamint a letöltésért díjat számolnak fel, a cégek akár meg is oldhatják jogi problémáikat.

 

A licenc más esetben Creative Commons lehet - itt a szerző feltüntetése mellett szabadon felhasználhatóak az anyagok.

 

 

A letölthető videók egyébként jó minőségű MP4-fájlok, H.264 videó-és AAC-audiókódolással. A fájlok többek között VLC media playerrel és QuickTime Playerrel játszhatóak le.

 

A letöltések egyelőre tesztfázisban vannak. Egyelőre olyan csatornák anyagai tölthetőek le (csak bejelentkezett felhasználó esetén), mint a Khan Academy, a Household Hacker, a Pogobat, de több amerikai egyetem is részt vesz a kísérletben. A Stanfordtól és a Duke-tól például még a leckevideók is letölthetőek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.