Hirdetés

Levadásznák a torrentezőket



|

Az NBC Universal szabadalmaztatott egy módszert, amivel valós időben fülelné le a torrentezőket.

Hirdetés

Az NBC Universal nagyon szeretné, ha a fogyasztók többet fizetnének a tartalmakért. Ezért szabadalmaztatott egy eredetileg még 2009-ben benyújtott eljárást, amivel azonosítani tudja azokat a fájlokat, amelyeket nagy csoportok osztanak meg torrenthálózatokon, valós időben. 

Hirdetés

Az ötletet az internetszolgáltatók vethetnék be, és azonosíthatnának fájlokat (zenéket, filmeket), amelyeket egy hálózaton egyszerre sokan osztanak meg. Amikor egy hitelesített fájlt többen elkezdenek megosztani, jelzést kap a szolgáltató, és pereket indíthatnak. Meg kell jegyezni, hogy a tapasztalt kalózok által közzétett fájlokat nem feltétlen tudják azonosítani a módszerekkel.

Azt nem tudni, hogy az NBC Universal tervezi-e használni az ötletét, ugyanakkor a TorrentFreak arra emlékeztet, hogy a Comcast komoly következményekkel nézett szembe, amikor még 2007-ben megpróbálta visszafogni a torrentforgalmat. 

Többen felhívták rá a figyelmet, hogy a szabadalom ismét nem a valódi okokkal foglalkozik, amelyek miatt bárki is megoszt fájlokat illegálisan. 

Bár a digitális tartalmak elérhetősége és ára folyamatosan javul, továbbra is érvényes, hogy ha valakinek az üzleti működését nagyban befolyásolja a torrentezés, akkor még a kalózkodás is vonzóbb a felhasználók számára, mint a választott üzleti modell. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.