Hirdetés

Már a Dalai láma is instagramozik



|

Nem Ferenc pápa az egyetlen vallási vezető, aki rendszeresen használja a közösségi oldalakat.

Hirdetés

A Verge csütörtökön jelentette, hogy a Dalai láma is csatlakozott az Instagram-felhasználók népes csoportjához. A hírt a száműzetésben élő tibeti vallási vezető hivatalos Twitter-oldalán jelentették be. A láma február 1-je óta összesen 16 fotót tett közzé a közösségi oldalon – köztük olyanokat is, amelyeken Larry King amerikai műsorvezető, illetve Barack Obama társaságában látható.

Hirdetés

A Dalai láma más prominens vallási vezetőkhöz hasonlóan évek óta használja a közösségi médiát: a Twitteren 2010 óta van fent, és több mint 8,5 millió követője van. Ennek ellenére úgy gondolja, megvan a veszélye az ilyen felületek használatának. „Attól függ, hogyan használjuk őket – mondta a Time-nak, amikor arról kérdezték, tönkreteheti-e az emberek boldogságát, ha közösségi oldalakat látogatnak. – Ha a felhasználókban megvan egyfajta belső erő és bizonyos magabiztosság, akkor nem okozhat problémát a számukra. De ha gyengék és esendőek, könnyen megzavarhatja őket. Nem a technológiát kell kárhoztatnunk. Minden azon múlik, hogyan használjuk a technológiát.”

Az amerikai elnök a múlt héten fogadta a Dalai lámát a Fehér Házban. Obamát heves kritikák érték a kínai kormány tisztségviselői részéről, akik szerint a találkozó komolyan vezsélyeztetheti a Washington és Peking közötti kapcsolatokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.