Hirdetés

Napokon belül bezárja kapuit az IsoHunt



|

Az amerikai filmipar jogvédőinek végül csak sikerült kivéreztetniük a portált.

Hirdetés

Tegnap az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) által meghatározó jelentőségűnek nevezett megállapodás keretében az IsoHunt alapítója beismerte a már márciusban nyilvánvalóvá vált jogi vereségét, 110 millió dolláros kártérítés megfizetése mellett vállalta a közel 11 éves tracker egy héten belüli lekapcsolását.

Hirdetés


Gary Fung és az MPAA háborúja még 2006-ban kezdődött, sejthetően az úriember azzal próbálta kihúzni magát a csávából, hogy nem felelős a felhasználók által feltöltött tartalmakért, ám úgy tűnik a bírót nem sikerült volna meggyőzni az érveléssel. A jogvédők szerint az alperes konkrétan még bátorította is a felhasználókat specifikus torrentek megosztására, feltehetően ez képezte a védelem egyik legnagyobb problémáját. Az utóbbi hét évben a felek közt előzetes tárgyalások folytak a bíróságon, a „valódi” per két hét múlva kezdődött volna.


A fent említett 110 millió dollár csupán kirakatösszeg, ugyanis az MPAA saját tájékoztatása alapján 2-5 millió dollár is elég lett volna az IsoHunt csődbe viteléhez, ám ragaszkodtak a hatalmas bírsághoz, szerintük ez a ugyanis alkalmas lehet más portálok üzemeltetőinek proaktív megfélemlítésére. A nem nyilvános megállapodás alapján Fungnak feltehetően nullától elhanyagolható mértékűig terjedő összeget kell csak átadnia a jogvédőknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.