Hirdetés

Okostelefon VB: az óriások G csoportja



|

Ha a méret a lényeg, a tepsifonok közül kerülhet ki az Okostelefon-világbajnokság győztese.

Hirdetés

Sokan nevetnek rajtuk, mutánsoknak bélyegzik őket, mégsem lehet lekicsinyleni a phabletek jelentőségét, főként hogy a piaci felmérések alapján 2014 első negyedévében minden harmadik eladott okostelefonnak már 5 hüvelyknél nagyobb volt a kijelzője. Ez az előző évhez képest 369 százalékos növekedésnek felel meg, és az egyre nagyobb képű mobilok tendenciája is azt mutatja, hogy bármennyire tagadjuk, szeretjük a tepsiket, a nagyobb kijelzőjüket, amely kényelmesebbé teszi az applikációk futtatását, amúgy is évről-évre egyre kevesebbet használjuk az okostelefonok alapfunkcióját, a telefonálást.

 



Elemzők szerint ez a piaci szegmens olyannyira sikeres, hogy szereplői hosszútávon a kisebb kijelzővel rendelkező táblagépek eladásait is felfalhatják. Az IDC például ezen okból csökkentette globális előrejelzését az eladott táblákat illetően, azaz szerintük a korábban prognosztizált 260 millió darab helyett "csak" 245 millió darab fog a tabletekből gazdára találni. Mindehhez jön az iPhone 6 hisztéria, mely szerint az emberek már most úgy várják az 5,5 hüvelykes telefont, mint a messiást, amiért bármennyit kifizetnének. Egy phablet, amely kategóriát eddig lenézték az Apple hívei. Nagyot fordult a világ.

E logikát követve könnyen elképzelhető, hogy az Okostelefon-világbajnokság végső győztese is ebből a csoportból kerül majd ki, ahol a továbbjutásért jelenleg a HTC One Max, a Samsung Galaxy Note 3, a Sony Xperia Z Ultra és a Nokia Lumia 1320 versenyez. Erős a mezőny, majdhogynem a legjobb tepsik néznek farkasszemet, az egyedüli kakukktojás egyedül a finnek telefonja, hiszen a Lumia 1520 erősebb és jobb, bár nem kapható már 80 ezer forintért - mint ahogy a csoport többi szereplője sem -, míg a 1320 már megjelenésekor sem került többe 90 ezer forintnál.

Lássuk a G csoport versenyzőit:



HTC One Max

Vegyük a tavalyi év egyik legjobb okostelefonját, növeljük meg méretét, hogy megkapjuk az 5,9 hüvelykes képátlóval rendelkező Maxot. A belsőt tekintve azonban már nem érződik a maximalizmus, a Snapdragon például csak 600-as, a kamera pedig 4 megás. Ettől függetlenül jól összerakott készülékről van szó.

Nokia Lumia 1320

A Nokia pont ellenkező utat járt be. Vették top telefonjukat, a 1520-at, és lekicsinyítették, valamint a kedvező 80 ezres árért cserébe rezsicsökkentést hajtottak végre. Fiataloknak ajánljuk.

Samsung Galaxy Note 3

Phabletes referenciatelefonnak tekinthető a Galaxy Note 3, amelybe a koreai gyártó megpróbálta tudása javát belerakni. 5,3 hüvelykes kijelzője miatt használata nem kompromisszummentes, ám a Snapdragon 800, a 3 GB RAM és a négymagos processzor miatt akadásokkal egyáltalán nem találkozhatnak a tulajdonosai.

Sony Xperia Z Ultra

Szerencsére 110 ezer forint alá süllyedt a termék ára, miközben a Note 3-hoz hasonlóan ez a készülék is egy erődemonstráció. A japánok válasza a koreai tepsitámadásra, extra nagy (6,4 hüvelyk) kivitelben.

 

Hirdetés


Szerinted melyik érdemli meg a továbbjutást? Válasz ki egy telefont a G csoport négy indulója közül és szavazz az Okostelefon-világbajnokság oldalán!

A játékban való részvétel regisztrációhoz kötött. Minden regisztrált felhasználót garantáltan megajándékozunk egy 500 forintos Foodpanda kuponnal (amit 1500 forint feletti bankkártyás fizetésnél válthatsz be). S mivel a bajnokoknak is szükségük van védelemre, a szavazók között az Okostelefon-világbajnokság során 30 darab egyéves ESET Mobile Security mobilvédelmi szoftverlicencet sorsolunk ki, valamint minden résztvevőnk esélyes arra, hogy a játék végén hazavigye a Benq W1070 Full HD-s házimozi projektorát a számos egyéb meglepetés ajándék mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.