Hirdetés

Óvatosan a Windows Áruházzal!



|

Továbbra is rengeteg a csalási és megtévesztési kísérlet.

Hirdetés

A Windows 8.x beépített programboltjáról való tudomásszerzés vélhetően sokak számára kellemes meglepetést jelentett, hiszen a Microsoft operációs rendszereivel a többség alkalmazások keresgetése közben szed be kártevőket. A hivatalos piactéren való kutakodás közben csak nem történhet baj, hiszen a redmondiak mindent szigorúan ellenőriznek, gondolná az egyszerű felhasználó.

Hirdetés


A valóság ettől sajnos némileg eltér: ugyan hagyományos kártevőnek legjobb tudomásunk szerint eddig nem sikerült bejutnia az Áruházba, azonban lassan nevetségesen nagy problémát kezdenek jelenteni a megtévesztő alkalmazások. A hír megírásának apropóját a WinBeta híre szolgáltatta, miszerint a bolt dugig van kamu VLC lejátszókkal, ráadásul a hamis programok és “oktatóvideók” jobbára fizetősek.


Sajnos nem csak a VLC nevével való visszaéléssel csalnak ki pénzt a felhasználókból, némi hasznosabb tevékenységre nem pazarolható szabadidő birtokában érdemes népszerű szoftverek neveire rákeresni az Áruházban. A programokat szerencsére lehet jelenteni, átverés észlelése esetén érdemes venni erre a fáradtságot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.