Hirdetés

Trükkös Facebook járvány terjed



|

Nem rendkívüli egy új facebookos kártevő megjelenése, ám az üzenetekben terjedő Stekct.EVL mégis különleges, hiszen leállítja az aktív vírusvédelmet.

Hirdetés

A Facebook lett a vírusterjesztők fő területe. Hónapról hónapra, több ezer vírus készül és ezek egy része direkt a közösségi oldalra készül. A Trend Micro jelentése szerint egy új féreg bukkant fel, amely Facebookon üzeneteken keresztül terjed.

 



A Stekct.EVL abban különleges, hogy a gépre kerülése után lekapcsol minden vírusvédelemmel kapcsolatos aktív folyamatot, vagyis teljesen leépíti a felhasználók védelmét. Ezen felül reprodukálja magát, azaz a megfertőzött felhasználó nevében üzenetekkel bombázza az adott személy ismerőseit. Egy letöltésre ösztökél, ahol valójában a féreg rejtőzik.

Magyar olvasóinkra azért túl nagy veszélyt nem jelent, hiszen a szöveges üzenet angol nyelvű, azaz alapesetben is gyanús. Az eset arra jó, hogy felhívja figyelmünket a veszélyre, így ha fura üzenetet kapunk, a legjobb ha még a linkre kattintás előtt visszakérdezünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.