Hirdetés

Védjük meg a gyermekeinket a Facebookon is!



|

Pánikgomb a Facebookon - a gyerekek mostantól könnyebben megvédhetik magukat.

Hirdetés

Az interneten sok veszély leselkedik a fiatalokra, ennélfogva már sok olyan szoftvert készítettek, amelyekkel a szülők felügyelhetik gyerekük neten történő böngészését, chatelését stb. A Facebook ezt a módszert (úgy tűnik) nem nagyon preferálja, viszont más úton, de a közösségi honlap fejlesztői is gondolnak a gyerekek védelmére. A Reuters adott hírt róla, hogy a 13-18 éves felhasználók mostantól kapnak egy meghívót egy olyan applikáció használatához, amelyet ha elfogadnak, a szoftver települ a facebookos felhasználói felületre, úgyhogy bármikor történik valami furcsa esemény az épp Facebookot használó gyerekkel, ő megnyomhatja ezt a "gombot", a közösségi honlap üzemeltetői kivizsgálják az esetet.


Mivel ez év elején egy 17 éves lányt elrabolt és meggyilkolt egy férfi, akit a Facebookon ismert meg, sokan szorgalmazták egy ilyen metódus bevezetését. Nyilvánvalóan egy ilyen program sem védhet meg mindentől, mindenképp szükséges az, hogy a szülők és az iskola felhívja a gyerekek figyelmét a netes veszélyekre, és arra, hogy hogyan kerülhetik el ezeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.