Hirdetés

Washington: Facebookon is regisztrálhatnak a szavazók



|

Érdekes módon a Microsoft készítette a szükséges alkalmazást.

Hirdetés

Washington állam önkormányzata a héten bejelentette, hogy tovább bővíti a 2008-ban bevezetett online választóregisztrálást, várhatóan a jövő hét folyamán fog elérhetővé válni az ezen célra kitalált Facebook alkalmazása.


Meglepő módon a meglévő MyVote rendszer közösségi hajtásának fejlesztésével a nemrég maga is szociális hálót indított Microsoftot bízta meg az állam, nem pedig közvetlenül Zuckerberg birodalmához fordultak segítségért a honatyák.


A tájékoztatás szerint az alkalmazás aránylag egyszerűen fog működni: az engedélyezése után profiladatokból lekéri a nevet és születési dátumot, amelyet összevet a MyVote szolgáltatás adatbázisával. Amennyiben a felhasználó már benne van a rendszerben, akkor a személyi igazolványa vagy vezetői engedélye számával hitelesítheti magát, ha pedig nem, akkor készíthet egy friss regisztrációt.


Az állam tájékoztatása szerint a megoldás nem csak gyorsabbá és kényelmesebbé, hanem olcsóbbá is teszi az adminisztrációt, hiszen körülményektől függően 25 cent és 2 dollár körüli összeget spórolnak meg minden egyes online regisztráció esetén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.