Hirdetés

Az univerzum legélesebb képe



|

A Hubble űrteleszkóp által felvett fotókból a NASA elkészítette az univerzum legélesebb képét.

Hirdetés

Egy nyugodt éjszakán felnézve az égre a végtelen és megismerhetetlen fogalmak juthatnak leginkább eszünkbe, az egyre terjeszkedő NASA kutatásai azonban hamar rácáfolnak ezekre. A sokáig elérhetetlennek hitt világűr a különféle misszióknak köszönhetően egyre inkább kézzel foghatóvá válik, így azok az egyszerű földlakók is megismerhetik, akiknek sosem lesz lehetőségük testközelből megcsodálni azt.

Hirdetés

A NASA a szemléltetés kedvéért most elkészítette az univerzumtól valaha látott legnagyobb felbontású képet. Az alkotás a Hubble űrteleszkóp által 2003 és 2012 között lőtt fényképekből áll össze. Ez az eljárás egyébként bevett módszer az űrkutatási hivatalnál, a korábban kiadott képek is hasonló módszerrel készültek.



A „fotót” természetesen csak saját magáért érdemes megcsodálni, az ufók és a végtelen világűr rejtélyét nem fogja megoldani. Aki teljes pompájában tekintené meg galaxisunkat, az a NASA hivatalos oldalára fáradjon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.