Hirdetés

Cyberszextől a kozmikus internetig - közösségi könyv jelenik meg



|

Jövőkutatás, popkultúra és a szó szerint meztelen valóság támad a világ első közösségi könyvéből. A Damage Report témája még nekünk is üdítő.

Hirdetés

A világ zeneiparának egyik reménysége egy ikonnal indítható, hamburger méretű lány. A Mátrix cselekménye pofátlan lopás. Dokumentálhatóan. A huszonegyedik században egy dolgot felejtettünk el nagyon: meglepődni bármin. Meg még egyet: elhinni valamit. Bármit. A technológia exponenciális fejlődésével viszont sem helyzetkezelésünk, sem emberi értékeink, sem pedig a józan eszünk nem tartja a léptéket. Mi ilyenkor a teendő? Erre a kimondatlan, de mindennapos kérdésre válaszol Bari Máriusz (Damage) könyve, a Damage Report.

A Nyócker egyik forgatókönyvírójaként is ismert szerző alternatív közösségi oldal évtizedes üzemeltetéséből, közösségimédia-oktatásból, scifiből és újságírási kulisszatitkokból is bőségesen oszt meg tapasztalatokat, a 400 oldalnyi sűrű tartalmat pedig a Félelem és Reszketés Las Vegasbannal elhíresült gonzóújságírási stílus lazítja fel éles és lényeglátó humorral.

A "közösségi könyv" fogalmát az oldalak széléről leolvasható QR-kódok teszik egyértelművé: ezeken keresztül az olvasók "örökbefogadhatják" kedvenc oldalaikat minimális támogatás fejében (és ezért gyakorlatilag be is írhatják nevüket a könyv oldalaira), másfelől kommenteket fűzhetnek az egyes oldalakhoz, így a könyvet gyakorlatilag a végtelenségig lehet tovább írni.



Mindehhez háttértörténet is jár, a szerző nem csak a könyvhöz készített DJ-mixeket és zenéket osztja meg, hanem az olyan történeteket is, hogy milyen zenére jó írni, illetve milyen problémákkal találkozik egy grafikus egy könyvborító tervezése közben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.