Hirdetés

Da Vinci-freskót találtak a Sforza-kastélyban



|

A 15. században készült a neves milánói kastély falfestménye.

Hirdetés

Egy 15. században készült, Leonardo Da Vinci kezei közül származó freskóra bukkantak a neves milánói épületben, a Sforza-kastélyban. A falfestmény egészen pontosan eperfákat ábrázol a mennyezeti boltíveken, és a restaurálással foglalkozó helyi Opficio delle Pietre Dure szerint az elmúlt 500 évben végig mész borította, olykor akár 17 rétegben is. 

Hirdetés

A szervezet egyébként már két éve kutatja a freskót, és akkor bukkantak rá, amikor a Sala delle Asse falainak és boltíveinek restaurálásába kezdtek. A helyreállítás várhatóan 2015. május 1-re fejeződik be, pont időben a világkiállításra (Universal Exhibition). 

Da Vinci egészen pontosan 1498. áprilisa és szeptembere között dolgozott a freskón, miután Ludovico Sforza, Milánó hercege többek között őt is felfogadta a kastély díszítésére. 


Fotó: Getty Images


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.