Hirdetés

Egymillió zombit irányított a tinédzser



|

Az új-zélandi fiatal egymillió gépet fertőzött meg. és indított velük DoS-támadásokat.

Hirdetés

November 27-én az Új-Zélandi Waikatóban a rendőrök kopogtattak annak a 18 éves, szimpatikus fiatalembernek az ajtaján, aki egymillió gépes botnet kiépítéséért felelős. A botnetek olyan számítógépekből álló hálózatok, amelyek vírusfertőzés vagy más, rosszindulatú programok telepítése révén zombiként hajtanak végre feladatokat annak parancsaira, aki átvette felettük az irányítást. Az ilyen hálózatokat DoS-támadásokhoz, adathalászatra szolgáló hamis weboldalak működtetésére és hasonlókra szokták felhasználni, természetesen a gépek tulajdonosainak tudta nélkül. (Denial of Service - támadás az interneten keresztül valamilyen kiszolgáló ellen. A kiszolgálót egyszerűen túlterhelik azzal, hogy egy időben rengeteg gépről próbálják elérni az általa nyújtott szolgáltatást.)

 

Az AKILL álnéven futó tinédzser gépeit lefoglalták, és jelenleg tartalmukat vizsgálják. A helyi rendőrség az FBI-tól kapta a tippet>>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.