Hirdetés

Falióra mindenkinek



|

Az alábbi összeállításban bemutatjuk, hogy ez az egyszerű használati eszköz hogyan lehet a lakás dizájneleme.

Hirdetés

Órának lenni hálátlan feladat. Általában egy olyan kiegészítője a szobának, amit észre sem veszünk addig, míg minden rendben van vele. A tervezőknek köszönhetően ma már nem csak hagyományos típusokat lehet kapni, hanem rendszeresen látni érdekes és egyedi megoldásokat.

 

 

A világító kijelzőről nekem mindig a digitális, rádióba épített ébresztők jutnak eszembe. A Montay François tervezte falióra az Arsene nevet kapta, és szintén világító ledekkel mutatja az időt, azzal a különbséggel, hogy ennél a darabnál a mutatók ragyognak a sötétben.

 

 

Simon Lumb műve a Target Clock szintén számok nélkül, csak mutatókkal segítségével jelzi az időt. Illetve még azokkal sem. Az óra működése két, egymásba csúszó, különböző színű lemezen alapszik: ezek mozgása jelzi az idő múlását, a két szín határa pedig a mutatókat. Nekem ez tetszik a leginkább, csak egy kérdésem maradt: vajon mennyi az idő?

 

 

Azok számára, akik jobban értékelik a hasznosságot, mint a dizájnt, ajánlom konyhájukba ezt a kettő az egyben megoldást: a falon óraként, az asztalon pedig mérlegként funkcionál. Nem kell többé gondolkodni, hogy hova is tettük el a legutóbbi sütés után, illetve helyet sem foglal. Csak levesz, használ, majd visszarak.

 

 

Bár tudjuk, hogy az óra elemmel működik, ezt mégis mindig elrejtjük. Egy hátsó, eltakart kicsi rekeszbe kell beletuszkolni őket, mintha szégyellnénk, hogy kell ilyen is bele. A Front & Back elnevezésű órát a The Wrong Objects csoport tervezte, és különlegessége, hogy szó szerint elemet használ, hogy mutassa az időt. Hát nem kézenfekvő megoldás? Le a felesleges mutatókkal!

 

 

Miért ne boríthatná be az órád az egész falat? Vagy lehetne egyben a hangulatvilágítás is? Hanshi Chen és Chiyu Chen tervezte a Shadow Clock-ot, amit kifejezetten azoknak ajánlok, akiknek annyi szabad falfelülete van, hogy már nem tudja, mit kezdjen vele. A koncepció lelke egy hagyományos izzó és egy óraszerkezet, az óra másodpercek megjelenítésére is képes, és még mutatókat jelző árnyékok mélysége is állítható.

 



Vagy azok közé tartozol, akiket tökre nem érdekel, mennyi az idő? Akkor neked készült a Whatever óra!


Neked melyik a kedvenced?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.