Hirdetés

Filmelőzetes miatt büntetne 2 millió dollárra az FCC



|

Többen kiakadtak az akciófilm trailerében többször is használt hangjelzés miatt.

Hirdetés

Rossz filmelőzetesekért ritkán szokás pénzbüntetést kiszabni, azonban az USA távközlési hatósága mégis összesen 1,9 millió dollárra, azaz közel 430 millió forintra kívánja büntetni a Viacom (1,12 millió dollár), NBC Universal (530 ezer dollár) és ESPN (280 ezer dollár) kábelcsatornákat. Ennek oka, hogy a tavaly kiadott Támadás a Fehér Ház ellen című film trailerében egymás után több alkalommal is használták az USA vészhelyzetekre kitalált riasztószignálját, amely miatt többen a hatósághoz fordultak.
 

Hirdetés


„Ez félrevezető, az egész család a tévéhez rohant tájékozódni, erre csak egy reklám volt” – olvasható az egyik panaszban. „A vészhelyzeti hangjelzések könnyelmű, hétköznapi vagy bármilyen eredeti céljától eltérő használata megszokottá teheti azt, ezzel pedig valódi vészhelyzetek esetén alááshatja a hatékonyságát” – kommentálta döntését az FCC.



A kereszttűzbe került cégek a vizsgálatra válaszul specifikusan rögzítették a belső szabályzatukban, hogy nem szabad a munkatársaiknak efféle riasztójelzéseket használniuk. Ez jó eséllyel nem menti meg őket a pénzbírságtól, hiszen a hangjelzés eredeti céljától eltérő használata alapvetően tiltott mindenki számára az USA-ban. A vállalatoknak 30 napjuk van fellebbezni a hétfői döntés ellen.


(Forrás: TweakTown)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.