Hirdetés

HOOK: „Kampó” a mobil billentyűzetére



|

Egy brazil dizájner megálmodta a HOOK-ot, melyet a hagyományos kialakítású telefonok alkatrészeként a billentyűzetbe ágyaznának, és a billentyűzár funkciót vezérelné.

Hirdetés

Merőben új dizájn- és kezelési elképzelés pattant ki a brazil tervező, Fabio Dabori fejéből: a HOOK-ként elnevezett (legközelebbi fordításban „kampó") elemet a hagyományos kialakítású maroktelefonok billentyűzetébe építenék, és elsősorban a billentyűzár szerepét töltené be.


A rendkívül egyszerű megoldás lényege, hogy a hagyományos, tehát nem kagyló vagy slide kialakítású telefonok billentyűzetébe a képen látható módon egy kampóhoz hasonló elemet építenek be, amely a helyén rögzítve a billentyűzárat aktiválja, míg elmozdítva onnan feloldja azt. A különösnek tűnő elgondolás elsődleges célja, hogy a felhasználó zár funkciót egyszerűbben aktiválhassa és kikapcsolhassa anélkül, hogy ezzel gombokat kellene nyomogatnia. Ezen kívül a gombnyomással feloldható billentyűzár véletlenszerű kikapcsolásának esélyét is csökkentené.

 


 
hook_nokia.jpg

Lecsúsztatjuk


Az elem billentyűzetből való eltávolítására két koncepció születetett: a lefelé történő kicsúsztatás az első képnek megfelelően, valamint a kampó kifordítása, ahogyan a második képen látható. Az utóbbi mechanizmus azonban felveti a kérdést, hogy vajon mekkora lesz a minimális körömméret, amellyel a fémből vagy műanyagból készült elem kiemelhető lesz a vele azonos méretű ágyból.

 

 
hook_lg.jpg

Kiemeljük


Az elképzelés védnökei nem utolsósorban bizonyos fajta - ám meglehetősen kétes - dizájn-hatást is tulajdonítanak a megoldásnak, valamint azon a véleményen osztoznak, hogy a technika alkalmazása elősegíti a még kompaktabb marok kialakítású készülékek tervezését. Ezt annak alapján vezetik le, hogy a fődarab méretének csökkentésével együtt a mikrofont a HOOK aljára helyeznék, így az használat közben szájközelben maradna. Ezzel azonban figyelmen kívül hagyni látszanak azt a tényt, hogy így egy rendkívül könnyen letörhető vagy deformálható alkatrészt telepítenek a készülékre, pedig sok felhasználó azért dönt a hagyományos kialakítású modellek mellett, mert strapabíróbbnak tartják, mint a mozgó alkatrészekkel rendelkező slide és a könnyebben rongálódó kagyló kialakítást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.