Hirdetés

Karácsony v2009.0 teszt



|

Igen, elérkeztünk ide is: új verzióval bővült a népszerű Karácsony modellek sorozata. Természetesen minden más hardverhez hasonlóan azonnal leteszteltük ezt is.

Hirdetés

Igen, ma érkezett szerkesztőségünkbe a legújabb Karácsony® modell, szám szerint a 2009.0 verzió. Ha kívülről megnézzük, láthatjuk, hogy az ígéretekkel és az előzetes képekkel ellentétben nem SnowWhite® színösszeállításban, hanem RainyGray®-ben pompázik, de ettől még az élvezeti érték lehet ugyanolyan jó.


20091224-karacsony-teszt-pc-world-01.jpg



Nézzük hát belülről! Ha a hardver külső borítását eltávolítjuk, láthatjuk, hogy a legtöbb 2009-es Karácsony® modellt továbbra is egy Fenyő® típusú processzor hajtja meg, eköré épül a gép szemmel is látható struktúrája. Persze sokan panaszkodnak, hogy az ez évi modell a gazdasági válság miatt általában kisebb Fenyő® processzorokkal van ellátva, mint az elmúlt években - jómagam is igen sok processzorárust láttam még az utolsó napokban is, amint az utcán elég jelentős megmaradt raktárkészletet tárolnak.

De talán nem is a processzor a legfontosabb alkatrésze a Karácsony®-nak, csupán egy központi egység, ami jelzi a többi hardverelemnek, hol csoportosuljon? Nos, a következő szemügyre vehető egységek az úgynevezett Ajándékok®. Többek között ezek alkotják a memóriát (hiszen sokan sajnos csak ezek miatt szoktak emlékezni egy-egy Karácsony®-ra, hibás elgondolás alapján). Az Ajándékok® méretét és számát szintén megtépázta némelyest a válság, de nézzük, hogy ez valóban hátrányára válik-e a modellnek?

Sok idei Karácsony® modellbe ugyanis pont a válság miatt kézzel készült Ajándékok®-at szereltek, és azt mindannyian tudjuk, hogy pont az ilyen egyedi hardverek számítanak felbecsülhetetlen eszmei értékűnek. Azt viszont a média és a modern gondolkodás eredményének tudhatjuk be, hogy az idei Karácsony®-ba épített Vacsora® modulok általában jóval kisebb fogyasztással bírnak, több benne az energiatakarékos elem mint a régebbi, hatalmasra hizlalt típusok esetében.

Szót kell azonban ejtenünk egy fontos dologról. Figyelem, az idei Karácsony® modell önmagában csupán működésképtelen hardver: elindításához és teljes értékű használatához kötelező az OEM verzióban hozzá adott operációs rendszer, a Szeretet 2009® feltelepítése. Ez az új oprendszer tulajdonképpen semmi igazán nagy újdonságot nem tartalmaz, és felépítése is igen egyszerű, de pont ezért szeretjük mindannyian. Ugyan könnyen lefagy vagy nem bootol be, de erről minden esetben a felhasználó tehet, így zárszóként mindenképpen pozitív véleményünk van a Karácsony® v2009.0 modellről. Amennyiben a felhasználó jól kezeli és irányítja, az idei Karácsony®-t is boldogan, megelégedetten használhatja.

Ja, és nagyon fontos: a Szeretet 2009® segítségével a Karácsony® modellek családi, baráti közösségekben hálózatba is köthetőek, sőt, ekkor mutatják meg igazi erejüket!

(Jól működő, Szeretet®-teljes Karácsonyt kíván minden olvasójának a PC World Online csapata!)
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.