Hirdetés

Meghalt a house keresztapja



|

Frankie Knuckles, a chicagói Warehouse legendás DJ-je, világszerte ismert producer 59 éves volt. Még életében utcát neveztek el róla.

Hirdetés

A house a nyolcvanas években született Chicagóban, és néhány év leforgása alatt a nemzetközi klubszcénát is meghódította. Előbb a DJ-k körében lett népszerű, aztán a rádiócsatornák zenei szerkesztői is megszerették, míg végül már világszerte egész stadionokat tudtak megtölteni a műfaj nevesebb elődadói.

Hirdetés

A house nem csak zenei, hanem társadalmi és persze gazdasági szempontból is meghatározó irányzattá vált. Amiben komoly szerepe volt annak a hétfőn, 59 éves korában elhunyt Frankie Knucklesnek, akit a szakma és a 4/4-es ütemeket kedvelő közönség csak „a House keresztapjaként” emlegetett az elmúlt években.

Knuckles a New York-i Bronxban született, de már fiatal korában Chicagóba költözött a szüleivel. Tinédzserkorában a The Warehouse nevű klubban kezdett játszani – azon a helyen, amelyről magát a műfajt is elnevezték. Haláláig zenélt, a múlt hónapban például a Miamiben megrendezett Winter Music Conference nevű rendezvényen is DJ-zett.

Igazi sikereit mégis zenei producerként jegyezte: olyan számokat köszönhetnek neki a rajongók, mint a Your Love, a Baby Wants to Ride, az It's a Cold World vagy a kilencvenes évek nagy slágere, a The Whistle Song. Olyan népszerű volt, hogy Chicagóban még életében utcát neveztek el róla.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.