Hirdetés

Megszűnik a legrégebbi újság nyomtatott kiadása



|

A Lloyd's List hamarosan csak online kiadásban lesz elérhető.

Hirdetés

Nagyjából 280 évvel az első megjelenése után, a világ legrégebbi folyóirata hamarosan megszűnik, legalábbis, ami a nyomtatott kiadást illeti. A Lloyd's Listet 1734-ben alapították, idén decemberben azonban véglegesen megszüntetik a papíralapú kiadást. 

Hirdetés

A döntést azzal indokolták, hogy folyamatosan csökken a kereslet a hagyományos, nyomtatott verzió iránt. Egy kapcsolódó felméréssel még azt is ki tudták deríteni, hogy az olvasóik mindössze 2 százaléka támaszkodott kizárólag az offline kiadványra. Mivel online amúgy is frissebb híreket tudnak biztosítani, és jobban az olvasók igényeihez igazodhatnak, ezért a jövőben csak erre a kiadásra koncentrálnak. 

Az újság számára egyébként az elmúlt évtized egyértelmű trendet mutatott: csökkenő nyereséget és egyre kisebb árbevételt a hirdetésekből. Egyesek ezt kizárólag offline megjelenő tartalommal próbálják ellensúlyozni, mások inkább online élnek tovább. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.