Hirdetés

Öt ágyút hoztak fel Feketeszakáll hajójáról



|

A legnagyobb fegyver közel 1,5 tonnás volt.

Hirdetés

Közel 300 évvel Feketeszakáll legendás hajójának az elsüllyedése után öt ágyút is a felszínre hoztak arról a roncsról, ami minden bizonnyal valóban az Anna királynő bosszúja. A jelenlegi ismereteink szerint 1718. július 12-én süllyedt el a kalózhajó, 1996-ban pedig végül sikerült beazonosítani. Azóta rengeteg rohadásnak indult kincset hoztak fel róla, most azonban a legnagyobb ágyúkat is sikerült. 

Hirdetés

Bár biztosra tudni nem lehet, a következtetések alapján a legnagyobb ágyú svéd eredetű. A szakértők szerint ez azért valószínű, mert az egyetlen olyan másik fegyver, amit sikerült felhozni, és ilyen méretekkel rendelkezik, szintén a svédektől származott. 

A legnagyobb ágyú egyébként közel 1,5 tonnás volt, a 2,7 kilogrammos ágyúgolyókat pedig több mint 3 kilométerre tudta kilőni. A többi négy ágyú csak 900 kilós volt, a mostani öttel azonban összesen már 20 különböző ágyút sikerült a felszínre hozni. 

A hatalmas tűzerejének hála az anno a charlestoni kikötőt blokád alatt tartó Anna királynő bosszújáról egyébként interaktív térkép is létezik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.