Hirdetés

Per indult az angol túlhasználata miatt



|

Egy idős japán férfi állítólag már nem érti a köztévé adását, milliós vigaszdíjat követel.

Hirdetés

Az angol nyelv erős használata az üzlet és informatika terén nagyon régóta teljesen hétköznapi dolog, ám főként a fiataloknak köszönhetően már a köznyelvbe is rendszeresen szivárognak át különféle külföldi kifejezések. Japánban a hírek szerint meglehetősen drámai lett a helyzet, elsősorban a nehezen kimondható szavak helyét kezdték tömegesen átvenni az angol megfelelőjük.


Ezen problémát többek közt már az oktatási miniszter is felismerte, ám lépések nem történtek annak érdekében, hogy valamiképp a japán kifejezések használatára buzdítsák a lakosokat. Egy 71 éves férfi most a kezébe vette a dolgokat, ugyanis állítása szerint már alig képes megérteni az NHK köztelevízió adását, amely „jogtalan lelki gyötrelmet” okoz számára, de 1,41 millió jen (~3,21 millió forint) kártérítés elfeledtetné vele a fájdalmát.


Hoji Takahashi állítása szerint már számos alkalommal megkereste problémájával a köztelevíziót, de annak illetékesei nem voltak hajlandóak foglalkozni vele, így a súlyos helyzetre kizárólag egy perrel tudja felhívni a figyelmet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.