Hirdetés

Robotok tartottak tárlatvezetést a Tate Britain-ben



|

Az After Dark elnevezésű kísérleti projekt pár napig volt elérhető a múzeum honlapján.

Hirdetés

A londoni Tate Britain múzeum egy elég vakmerő kísérleten van túl: munkaidőn kívül, kísérleti robotok vezették körbe a látogatókat a kiállításokon. Világszerte bárki bekapcsolódhatott a projektbe, csak egy számítógépre volt hozzá szüksége.

Hirdetés

Az After Dark elnevezésű kísérlet a múzeum honlapján volt elérhető. A megadott órákban fel kellett keresni a weblapot, és csak figyelni, ahogy négy távvezérlésű robot áthalad a termeken, és megmutatja nekünk a műalkotásokat. A szerencsés kiválasztottak még azt is eldönthették, hogy a vidám kurátor-duó melyik művekről beszéljen bővebben.


Az eredmény időnként zavaró lehetett a látogatóknak, ahogy egy időben négy nézőponton keresztül csodálhatták az alkotásokat, egyszerre a modern szobrászat és a klasszikus, 18. századi festészet remekeit. De aki „ott volt”, biztos sok újat tanulhatott a négy gördülő idegenvezetőtől. A projekt furcsaságával még a nem igazán művészet-rajongók figyelmét is felkeltheti. A tárlatvezetés egy pontján állítólag két robot megunta a festmények bámulását, és egymást kezdték el csodálni – talán ez lehetett a túra legművészibb pillanata. Kíváncsian várjuk, lesz-e a kísérletnek folytatása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.