Hirdetés

Visszavonul a japán rajzfilmes legenda



|

Az Oscar-díjas Hayao Miyazaki olyan animációs filmekkel írta be magát a vászontörténetbe, mint a Chihiro szellemországban, a Totoro - A varázserdő titka vagy a Kiki - A boszorkányfutár.

Hirdetés

A Studio Ghibli vasárnap közölte, hogy minden idők egyik legsikeresebb japán rajzfilmese nyugdíjba vonul: az Oscar-díjas Hayazo Miyazaki olyan nemzetközileg is igen sikeres filmeket forgatott, mint a Chihiro szellemországban, a Totoro - A varázserdő titka vagy a Kiki - A boszorkányfutár.

Koji Hoshino, a stúdió elnöke a Velencei Filmfesztiválon jelentette be a szomorú hírt; a 72 éves Miyazaki nem vett részt az eseményen. Bővebb részleteket egyelőre nem tudni: a rendező várhatóan egy eheti, tokiói sajtótájékoztatón fog beszámolni további terveiről.

Hirdetés

Miyazaki legújabb – és a jelek szerint utolsó – filmje, amely a velencei fesztivál versenyprogramjában is szerepel, nemrég debütált a japán mozikban. A Kaze Tachinu című alkotás Jiro Horikoshi, a második világháborúban bevetett híres japán vadászgép, a Mitsubishi Zero tervezőjének „kitalált önéletrajzát” dolgozza fel. A legendás rajzfilmes összesen tizenegy egész estés animációs filmet készített karrierje során; forgatókönyvíróként és producerként is dolgozott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.