Mit nyerhetünk felhős- és mobil nyomtatással?



|

A rideg, helyi hálózathoz kötött nyomtatás helyett a mobilitást támogató felhő alapú rendszereké a jövő.

Otthon is megtapasztalhatjuk a távolról nyomtatás előnyeit egy megfelelő, cloud printinget támogató nyomtató és/vagy a Google Cloud Print révén. Legtöbbet persze egy vállalkozás profitálhat a rugalmasabb technológia bevezetésével. Ha a céges nyomtatás az IP-k kiosztogatásával, a VPN-es bajlódással, több nyomtatókliens minden munkaállomásra telepítésével és sok hibakereséssel jár, miközben az otthon dolgozók még mindig e-mailben küldik egy benti kollégának a nyomtatandókat, akkor különösen érdemes lehet a felhő irányába továbblépni.

A vállalati nyomtatási felhő szolgáltatók esetében egy virtuális, ám dedikált nyomtatószerver gondoskodik a részletek menedzseléséről és a biztonságról. Nem csak egy hagyományos nyomtatási sorként szolgál, hanem képes áthidalni a különféle printerek közötti szakadékot és gondoskodni arról, hogy semmilyen anyag ne juthasson illetéktelen kezekbe. A Kyocera az eddig is sikeres menedzselt nyomtatás (MPS) következő, fejlettebb, rugalmasabb változataként tekint saját felhő alapú szolgáltatására, melynek előnyei nem elhanyagolhatók.

Bármelyik printer bárhonnan
A felhőrendszerben bármelyik nyomtató bárhonnét igénybe vehető. Az alkalmazottaknak nem kell utazgatniuk a nyomtatók között, akár egy másik irodából, telephelyről vagy országból is nyomtathatnak. Otthonról is.
Nyomtatás bármilyen eszközről
Nem csak a PC-ről vagy a Mac-ről indíthatók a munkák, a kliens lehet egy okostelefon, tablet vagy laptop. A BYOD (Bring Your Own Device) irányelvet követő vállalatok sokat profitálhatnak ebből a szabadságból és vonzóbbá válhatnak a modernebb, teljesítőképesebb munkavállalók számára. A Kyocera esetében a Kyocera Mobile Print telepítésével a dolgozók távolról, út közben is biztonságosan bekapcsolódhatnak a munkába, akár egy saját iOS vagy Android alapú készülékkel. Emellett természetesen megvan az Apple-felhasználók kedvéért az AirPrint támogatás is.
Mindig naprakész
Minden szoftver frissítés automatikus, a rendszer mindig naprakész.
Beépített támogatás
A nyomtatási felhő szolgáltatója ellátja a támogatási teendőket is. Menedzseli a nyomtatást és a technikai feladatokat is. A dolgozóknak kevesebbet kell a supporttal bajlódniuk, több idő jut érdemi munkára.
Nem kell kellékanyagokkal bajlódni
A régi, időpazarló minta, miszerint a toner kifogy, az alkalmazottat utasítják, hogy rendelje meg online vagy menjen el és vásárolja meg egy üzletben, már a múlté. A felhőhöz kapcsolt készülékek időben jelzik a kritikus kellékanyag szint közeledtét a szolgáltatónak, aki a megfelelő kellékanyagot fogja a megfelelő irodába küldeni.
A nyomtatott anyagok elemzése
A rendszer mindenről feljegyzéseket vezet: ki, mikor, hol, mennyit és mit nyomtatott. Az adatok elemzésével könnyen felderíthetők, hogy hol és miként lehetne megtakarításokat eszközölni. Ha szükséges, a részlegek vagy alkalmazottak felé kommunikálhatók vagy elszámolhatók a nyomtatási költségek.
Nyomtatási szabályozás beépítve
Hagyományosan annyit és azt nyomtatnak a dolgozók, amennyit jónak látnak, illetve hiába vannak szabályok, ha azokat nincs mivel betartatni. A felhőrendszer azonban képes érvényesíteni az irányelveket, kontrollálni, hogy ki mely eszközöket milyen beállításokkal használhat.
Felszabadultabb dolgozók
A felhős nyomtatás egyszerűen kevesebb vesződséggel jár. A dolgozók a fő feladatokra koncentrálhatnak, a forrás-intenzív feladatokat a támogató csapat ellátja.
Felszabadul az IT
Hagyományosan a helyi informatikusok látták el a nyomtatás üzemeltetését is. Most a feladat a szolgáltatót terheli, az IT koncentrálhat más fontos területekre, illetve kevesebb emberrel el lehet látni a feladatokat.
Kisebb lábnyom
A szabályozott nyomtatás kevesebb feleslegesen kinyomtatott oldalt eredményez, ami megtakarítást jelent és a környezet terhelését is csökkenti. Vége a nagy anyagok pendrájvon küldözgetésének is és új infrastruktúrát sem kell kiépíteni, a felhőnyomtatás a költségek és a környezet szempontjából is előre viszi a vállalkozást.

További információ

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.