Mit érnek az extrák és mitől díjnyertes egy printer?|

A gazdaságosság mellett ma már nem a nyomatminőség a fő tényező, a Buyers Lab egyik díjazottjának esetéből az derül ki, hogy egyéb faktorok a döntőek.

Az irodai nyomtatók hőskorában még olyan kérdések mentén választottak nyomtatót, hogy egyáltalán képes-e egy teljes, összetett oldalt akár fotókkal egyben elkészíteni, elég nagy-e a felbontása, megfelelő-e a nyomat minősége. Ma egyértelműen a költségek, a gazdaságosság domnálnak, különösen Magyarországon, és háttérbe szorult a sebesség és minőség hajszolása. Pontosítanék: a minőséget a megbízhatóság és kihasználhatóság tekintetében keresik inkább, mert a nyomatok minősége általában megfelelő. A BLI (Buyers Laboratory LLC) egyik djíazottjának példáján próbálom nyomon követni, mi is fontos ma egy printerben. A BLI képalkotó eszközökön levezetett tesztjeire nagyvállalatok és IT vezetők támaszkodnak világszerte.

A BLI a Kyocera TASKalfa 3252ci modellt hosszasan a kínpadon tartotta laboratóriumában. A precíz, szigorú tesz során 125 000 lapfutamnak* (jelentését lásd a cikk végén) tették ki a készüléket, próbára téve az MFP gyakorlatilag minden funkcióját, képességeit és teljesítményét is. A procedúrák során egyetlen lapbehúzási hibával találkoztak. A teszt végén a készüléket kiváló általános teljesítménnyel jellemezték.

A Buyers Lab jelentése alapján készült kivonat a következő tapasztalatokat emelte ki:
- A hosszú élettartamú komponensek és a nagy papírkapacitás miatt kevesebb beavatkozásra van szükség, mint általában. Ez kevesebb leállást, kiesést jelent és persze a karbantartásra fordítandó élőmunka is kevesebb.
- Az első nyomat és másolat igen gyorsan készül el és a szkennelés is gyors. Így nem csak sokoldalas munkáknál mutatkozik meg a készülék gyorsasága, hanem egy-két oldalas anyagoknál is.
- Mind monokróm, mind színes nyomatok esetében állandó nyomatminőség, hosszú munkafutamok esetén is
- A beépített HyPAS szoftverplatform révén alkalmazások is futtathatók, fejleszthetők. A vállalat dokumentum workflowjának egy részét az MFP -n lehet bonyolítani, ami hatékonyabbá teheti a munkát és elektronikus útra terelheti a dokumentumforgalom egy részét.
- A Wi-Fi Direct és NFC támogatás adott, az Apple AirPrint, a Google Cloud Print és a KYOCERA Mobile Print is használható mobil nyomtatáshoz. A modern, mobil munkastílusú dolgozók számára ez kiváló terep a termelékenység növeléséhez.
- Egyedi hulladéktoner-gyűjtő designt mutat fel a készülék: a kiürült fekete tonerkazetták használhatók hulladéktoner-tartályként, ezzel csökkentve a kellékanyagok helyigényét és a hulladék mennyiségét. Ezért az újjításért a Kyocera TASKalfa 3252ci részére megítéltek egy innovációs díjat is (Summer 2016 Outstanding Achievement in Innovation). Teljesen jogosnak tűnik a díj, tekintettel arra, hogy a hulladéktoner-tartályok eddig nem elhanyagolható plusz kiadást is jelentettek az üzemeltetésben.

Douglas Cole, a Kyocery vállalati termékmarketing igazgatója szerint a forgalmazók és ügyfelek keresik a megbízhatóságot és a teljesítményt, a BLI ajánlása és elismerése pedig megerősíti mindazt, amit gyártója állít a TASKalfa 3252ci-ről. George Mikolay, a BLI A3-as hardverrészlegének rangidős szerkesztője szerint alacsony ára, erőteljes szolgáltatáskészlete és általánosan jó teljesítménye miatt a 3252ci kifejezetten nagy értéket képvisel a kis- és közepes munkacsoportok számára: "A BLI erősen ajánlja a Kyocera TASKalfa 3252ci-t havi 15 000-es lapfutamig." - Ennek megfelelően a készülék a "Highly Recommended" and "Reliability Certified" besorolásokat nyerte el a 2016-os évben.

A tanulság, hogy nem csak az idő pénz, hanem minden az. Minél kevesebb alkalommal húzza be rosszul a lapot a printer, minél ritkábban kell karbantartani, feltölteni kellékanyaggal és papírral, minél egyszerűbben lehet használni, alkalmazásokkal minél inkább hatékony munkaeszközzé alakítható, annál többet ér az ügyfél számára. A TASKalfa 3252ci a már sokszor tárgyalt gazdaságossági szempontok mellett ezzel képes érvényesülni, még sok ilyen masinát kívánok a piacnak.

Végül , hogy ne maradjak adós az angolban page impression-nek megfelelő lapfutam kifejezéssel: ez a szám nem feltétlenül egyenlő a kinyomtatott vagy másolt oldalak számával. A monokróm nyomatok esetén megegyezik azzal, míg a színes munkákhoz legalább kettő, de rendszerint legalább három futam szükséges.

További információ

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.