Hirdetés

68 százalékkal kevesebbet fogyaszt az új Mac Pro



|

Ezen felül 74 százalékkal kevesebb benne az alumínium.

Hirdetés

Az Apple legutóbbi környezetvédelmi jelentéséből sok érdekesség kiderült a 2013-as Mac Pro gépekkel kapcsolatban. Az adatok alapján az asztali gép 68 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt tétlen állapotban a 2010-es elődjéhez képest, köszönhetően az energiahatékony alkatrészeknek. 

Hirdetés

Az új Mac Pro egészen pontosan 3660 grammnyi alumíniumot és acélt emészet fel, ezen felül 714 gramm rezet és 270 gramm műanyagot. Az alumíniumfelhasználás így 74 százalékkal csökkent az elődhöz mérten. 

Az almás cég a csomagoláson is spórolt és javított, ennek köszönhetően pedig 82 százalékkal lett kisebb a teljes csomag, lehetővé téve, hogy egy repülőgép háromszor annyit szállítson belőle egy konténeren belül. A Mac Pro egyébként azt is elmondhatja magáról, hogy az első olyan Mac, amit az Amerikai Egyesült Államokban gyártanak. Ezzel sok új munkahelyet teremtettek ugyan, de mindez inkább jelképes, hiszen a rekordeladásokat nem a Mac Pro hozza majd a jövőben sem. 

 

Fotó: wired.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.