Hirdetés

A Samsung és a TSMC gyárthatják az Apple processzorait



|

A Digitimes szerint két cég között osztaná meg az Apple a lapkák gyártását.

Hirdetés

A Digitimes jelentése szerint az Apple processzorok gyártását jövőre a Samsung és a TSMC együtt végeznék. Bár sokszor mondták már, hogy az almás cég szakítana a Samsunggal, úgy néz ki, hogy az idei A7-es CPU után még a következő is az ő nevükhöz fűződik majd. 

Hirdetés

Ami a TSMC-t illeti, úgy tudni, hogy ők is beszállnak a jövő évi iPhone-ok gyártásába. Belsős informátorok szerint A szériás processzorokat már most is gyártanak az Apple számára, bár nem tudni, hogy milyen mennyiségben. Érdekesség, hogy Apple processzorokat már korábban is készítettek a TSMC-nél, de akkor a cupertinói cég elégedetlen volt a munkájukkal, ráadásul akkor még a termeléssel is adódtak gondok.

Az Apple a TSMC esetében többek között a 16 nm-es, FinFET eljárású gyártástechnológiával járhat igazán jól - ennek köszönhetően ismét közelebb kerülnének az etalonnak számító Intelhez. A Samsung várhatóan a 14 nanométeres technológiában hasznosítja a FinFET-et. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.