Hirdetés

Alertic, Outread - a hét legjobb iOS-es alkalmazásai



|

Értesülj a közelgő időjárásról másképp, tanulj meg gyorsan olvasni a legjobb appekkel.

Hirdetés

Szinte hihetetlen, de már három hete 2014-ben járunk. Remélhetőleg minden új iOS-es készülék-tulajdonos megismerkedett már új eszközével, kiismerte az App Store - nem túl bonyolult - működését, és telepakolta okostelefonját, táblagépét vagy médialejátszóját különféle hasznos és szórakoztató appekkel. Ugyanakkor mindig van valami új, amit érdemes kipróbálni, mi pedig ezen a héten is találtunk öt alkalmazást, ami a szokatlantól eltérő, épp ezért különösen figyelemre méltó. Reméljük van elég szabad hely az eszközeiteken.

Hirdetés

Alertic - iPhone, iPod touch - 0,89 euró

Az Alertic nevéből elsőre arra következtethetnénk, hogy ezzel is az ébredésünket próbálják megkönnyíteni, de itt most nem erről van szó. A program figyelmeztetéseket küld a várható időjárási viszonyokról, például a várható csapadékokról, a szél sebességéről, arról, hogy csúszós jégtakaró borítja-e az utat a közelünkben, illetve hogy mennyire kell bőkezűen bánni naptejel, ha kimerészkedünk a szabadba. Autóban is könnyen használható, mert gesztusokkal vezérelhetjük. Aki nagyon up-to-date akar lenni az időjárással kapcsolatban, ne hagyja ki.

Storehouse - iPad - ingyenes

Megint jött egy app, ami az élményeink megosztására fókuszál. A Storehouse-zal fotóinkat, videóinkat és a hozzájuk fűződő szövegeket egy csinos dokumentumba sűríthetjük, majd megoszthatjuk a világgal Facebookon vagy Twitteren (esetleg elküldhetjük emailben, ha mégsem szeretnénk minden ismerősünknek dicsekedni azzal, hogy merre jártunk). Az alkalmazás csak iPadekkel kompatibilis, de azokon tökéletesen működik, a kezelőfelület igényli is a nagyobb képernyőt.

Outread - iPhone, iPod touch - 2,69 euró

A gyorsírást számtalan módon megtanulhatjuk, de kevés az olyan program (mind mobil eszközökön, mind úgy általánosságban), ami a gyorsolvasást oktatná. Az Outread viszont ilyen: kijelölve azokat a szavakat, ahol épp tartanunk kellene egy szövegben ösztönöz minket arra, hogy gyorsabban olvassunk. A kijelölés folyamatosan halad, a mérete viszont állítható. A szövegeket mi választhatjuk meg Instapaperből, Pocketből, Readabilityből vagy akár Safariból, de be is illeszthetünk bármit, például egy hosszabb emailt. Offline is működik, elmenti a beolvasott szövegeket. Egyedül az ebookokat nem támogatja, de valószínűleg ez később változni fog. Aki úgy érzi, lassan olvas, ezzel megpróbálhat fejlődni.

Specifics - iPhone, iPod touch - 1,79 euró

Ugye senki nem hitte, hogy ezt a hetet megússzuk új to-do alkalmazás nélkül? A Specifics egy feladatmenedzser és egy jegyzetelő alkalmazás egyben, minden kitűzött feladathoz kézzel fűzhetünk jegyzeteket, amiket utána akár még Evernote-ba is feltölthetünk. Egyszerűen kezelhető, de sajnos nincs iPadre optimalizálva, ami miatt veszít egy kicsit az értékéből, de a program maga nem rossz. Ha valaki nem találta még meg a neki való to-do alkalmazást, hátha majd ez lesz az. 

Horizon - Univerzális - 1,79 euró (jelenleg leárazásban 0,89 euró)

A hét leghasznosabb alkalmazását a végére hagytuk. Ugye mennyire idegesítő, ha valaki állítva tartja eszközét, miközben videót rögzít? Az elkészült mozgókép utána gyakorlatilag nézhetetlen lesz, de ha annyira rossz nem is, íratlan szabály, hogy videózni fektetett készülékkel kell. Ha valakinek az nagyon idegen, telepítse fel a Horizont, ami akárhogy is tartjuk a készüléket, mindig vízszintesen rögzít. Ha egy videó készítése közben el kell forgatni a készüléket, akkor sincs probléma, a képarány ugyanúgy megmarad. Aki nem tudja megszokni a fektetett készülékkel videózást, annak kötelező.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.