Hirdetés

Arcfelismeréssel szűri a dolgozóit az Apple partnere



|

A Pegatron mindent megtesz, hogy kiszűrje a kiskorú munkásokat.

Hirdetés

Az Apple egyik partnere, a Pegatron a jövőben arcfelismerő rendszerekkel igyekszik megakadályozni, hogy kiskorúak dolgozzanak a gyáraiban. Természetesen a helyi törvények és az Apple szigorú előírásai miatt már eleve nem arról volt szó, hogy szándékosan alkalmazták a kiskorúakat, hanem arról, hogy a dolgozók közül többen is hamis személyi igazolványokat használtak azért, hogy dolgozhassanak. 

Hirdetés

A Pegatron emiatt a dolgozók igazolványképeit a valódi arcképekkel kezdte el összevetni, és a rendőrségi nyilvántartásban is lefuttatnak minden egyes nevet. A csalók mellett leginkább a kiskorúakra utaznak, akiket mindenáron el akarnak távolítani a gyártósorok mellől. 

A terv már csak azért is égetően sürgős a Pegatron számára, mert nem is olyan régen egy 15 éves fiú vesztette életét a munkásai közül, aki egy 20 éves ember igazolványával jutott be rendszeresen a gyár területére. Az Apple saját vizsgálata szerint a 15 éves fiú halálát nem a veszélyes munkakörülmények okozták. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.