Hirdetés

Az Apple börtön terhe mellett tiltatta le a Samsung Galaxy Tab forgalmazását



|

Az egész EU-ban érvényes a tiltás, Hollandia kivételével.

Hirdetés

Sikerült elérnie az Apple-nek a Németországban folyó per során, hogy a bíróság betiltsa a Samsung Galaxy Tab forgalmazását az egész EU területén.

 

Ezúttal nem technológiai szabadalmak köré fonta érvelését a felperes, hanem kifejezetten a termék megjelenését, dizájnját kifogásolta. Az Apple az egész világra kiterjedő hatáskörű pert indított, mert azt sérelmezi, hogy a Galaxy Tab 10.1 túlságosan is hasonlít az Apple-re, vagyis a Samsung „elkommunizálta" az iPad küllemét. A bíróság egyelőre előzetes jelleggel, de csaknem az egész Európai Unióban kötelező érvényű intézkedést hozott, mely Németországban szinte azonnal érezhető lesz, más területeken valószínűleg némi késedelemmel jut érvényre. Hollandia az eltérő versenyjog miatt külön elbírálás alá tartozik és ott külön pert folytatnak le az ügyben.

 

 

Az Apple arra kérte a düsseldorfi (Landgericht kerület) bíróságot, hogy 250 000 eurós bírság illetve akár két éves szabadságvesztés terhe mellett rendelje el a tiltást, utóbbi a Samsung vezetésére várna, ha esetleg nem foganatosítanának megfelelő intézkedéseket.

 

Ezzel a rendelkezéssel az Apple pont a Samsung számára igen ígéretes európai piactól tartja távol a koreai gyártót, helyet biztosítva saját üdvöskéjének, az iPadnek. A világ minden táján folytatja keresztes hadjáratát az almás cég, nemrégiben Ausztráliában sikerült hasonló döntést kicsikarnia. Az ottani Samsung közleménye szerint azonban ennek ellenére megérkezik a szigetországba a Galaxy Tab, mert az Apple egy olyan variánssal kapcsolatban perelte a Samsungot, melyet az nem is kívánt ott forgalomba hozni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.