Hirdetés

Az Apple Maps népszerűbb lett a Google térképénél



|

Az iPhone készülékeken mindenki inkább az Apple térképeit választja.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy az Apple Maps indulása több mint nehézkes volt, mostanra viszont úgy tűnik, hogy a felhasználók nem csak megbarátkoztak vele, de már inkább ezt választják, mint a Google térképét. Idén szeptemberben az amerikai adatok alapján a teljes 60,1 millióból 35 millió iPhone-tulajdonos választotta az Apple térképét, és csupán 6 millió a Google verzióját. További 2,3 millióan régebbi iOS-t használnak, amiben még a Google-féle térkép az alapértelmezett, de a különbség az Apple javára még így is óriási. 

Hirdetés

A Google és az Apple ugyan nem hozza nyilvánosságra a konkrét számadatokat, a comScore becslései alapján mindenesetre egy év alatt bő 20 millióval esett a Google-t választó amerikaiak száma: tavaly még 81,1 millióan használták a Google Mapst iPhone-on és Androidon, idén már csak 58,7 millióan (eközben a felhasználók száma Amerikában 103,6 millióról 136,7 millióra emelkedett). 

Az Apple a sikerét állítólag annak köszönheti, hogy a saját megoldása lett az alapértelmezett a telefonjain, a legtöbben pedig az Apple Maps képességeivel is tökéletesen beérik. Eközben a Google visszaesését fokozza, hogy a statisztikák szerint a fiatalabbak nem igazán használnak térképeket. 

Az elemzőknek ugyan nem állnak rendelkezésére európai adatok, de szerintük itt is ugyanaz a helyzet, mint Amerikában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.