Hirdetés

Ezért nem lesz idén iPad Pro



|

Az iPhone 6 Plus vártnál is nagyobb sikere csak az egyik ok a háttérben, ami az iPad Pro késése mögött van.

Hirdetés

Az Apple az októberi rendezvényén több új eszközt is bemutatott, és ezek között kellemes meglepetésként ott volt a régóta pletykált felfrissített Mac mini is. Sajnos a többi nagy pletykáról nem esett akkor szó, így sem a szuperlapos MacBookot, sem az igen hosszú ideje emlegetett iPad Pro táblagépet nem villantotta meg az almás vállalat. 

Hirdetés

Ha a kevésbé valós jelentéseket nem számoljuk, akkor is hosszú hónapok óta téma az Apple nagyméretű, 12,9 hüvelykes táblagépe. Sokan arra számítottak, hogy az iPad Air 2-t és az iPad mini 3-at kíséri majd a behemót, de erre még csak utalást sem láthattunk. 

 

Régóta beszédtéma a nagy testvér

 

Az iPad Pro, mint megváltó

Vajon miért nem? Elvégre a tabletpiac komoly lassulást mutat a növekedését tekintve, és az Apple is csökkenő eladásokat tapasztalt az elmúlt negyedévekben. Az iPad Air 2 és az iPad mini 3 nagyszerű táblagépek, nézőponttól és igényektől függően talán nem túlzás azt mondani, hogy egyenesen a piac legjobbjai - azonban az apróbb ráncfelvarrások, a Touch ID és az aranyszínű burkolat valószínűleg nem lesz elég ahhoz, hogy az emberek őrült módjára szaladjanak új iPadeket venni. Az iPad Pro azonban felkavarhatná az állóvizet. 

Az üzleti ügyfelek mellett a professzionális és a haladó felhasználók is remek alternatívát kapnának egy nagy méretű Apple tablettel, főleg mivel az már biztosan képes lenne a valódi, osztott képernyős multitaskingra. Ez a cupertinói cégnek is jól jönne, elvégre az üzleti szektor eleve szinte kizárólag iPadeket vásárol. 

 

Kell ebből ekkora?

 

Miközben sok cég a hibrid eszközökre szavaz, addig Tim Cook két éve maga zárta ki annak a lehetőségét, hogy az Apple valaha is fejest ugorjon a koncepcióba. Az üzleti szektor és a szakértők mégis úgy gondolják, hogy egy külső billentyűzettel az iPad Pro bármilyen számítógépet helyettesítene. Az pedig nem is kérdés, hogy az Apple jól kereső külsős fejlesztői bárhová követik az almás céget. 

 

A csúszás

Az iPad Pro azonban több ok miatt is késik. Az egyik a rendelkezésre álló gyártókapacitás, amellyel a cupertinói cég már most is nagy gondban van. Az Apple legnagyobb meglepetésére az iPhone 6 Plus nagyobb siker, mint gondolták, így egyszerűen képtelenek tartani a lépést a megrendelésekkel - általánosságban még mindig egy hónapba telik, mire valaki ilyen készülékhez juthat. Az állandó rekordok emlegetése az eladásokkal kapcsolatban pedig még tovább valószínűsíti azt a tényt, hogy az Apple kénytelen minden erőforrást az aktuális iPhone-ok termelésére koncentrálni. 

A késésnek persze szoftveres oka is lehet, mégpedig pont a sokszor emlegetett osztott képernyős multitasking miatt. Ez a funkció elengedhetetlen egy ekkora táblán, azonban könnyen lehet, hogy az Apple számára a tökéletes megvalósítás nehezebb, mint azt elsőre gondolták. A mérnökök idejét ráadásul lefoglalja, hogy az iOS 8-ban egyelőre van mit javítgatni, és az OS X Yosemite is egy friss rendszer, tehát fokozott foltozásokat igényelhet. 

 

Csak egy billentyűzet hiányzik

 

Szintén időt igényelhet az, hogy az Apple és az IBM partnerkapcsolata kellően elmélyüljön. A két vállalat még júliusban állapodott meg arról, hogy az Apple eszközeit és az iOS-es appokat az üzleti szektorra szabják. 

A legfőbb ok pedig egyszerűen az lehet, hogy az Apple taktikázik. Elvégre ősszel rendre az új iPhone-ok és az új iPadek érkeznek meg a piacra, amelyek a cég eladásainak a kétharmadát teszik ki, és komoly indokot jelentenek a karácsonyi bolti rohamra is. Talán az iPad Pro késésével az eddigi újdonságoknak akarnak teret engedni, hogy aztán az iPad Pro egy külön rendezvényt kapjon valamikor jövőre. 

 

Fotók: iMore, curved.de

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.