Hirdetés

Foxconn lázadás - a feszültség nem tűnt el



|

Többek közt az Apple egyik legnagyobb beszállítójaként ismert Foxconn taijuani gyárában közel kétezer dolgozó lázadt fel vasárnap éjjel. Mára véget ért a forradalom, de vajon mi jön még ezután, és mi volt az ok?

Hirdetés

A helyszínen készült fotók tanúsága szerint az „incidens” inkább tömeges zavargáshoz hasonlított: a feldühödött dolgozók autókat borogattak fel és kirakatokat törtek be.

Bár a Foxconn azt állítja, hogy csak személyes nézeteltérések miatt alakult ki zavargás, helyi beszámolók szerint ez nagyon enyhe kifejezés. Az alacsony munkabéréről és az embereket biorobotnak tekintő szemlélettől sújtott alkalmazottak között egyébként is paprikás a hangulat, ezt a lőporos hordót robbantotta ki a vasárnapi szikra. Hogy mi is volt ez pontosan és mi lett a vége? Kiderül a Computerworld cikkéből, kattints ide!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.