Hirdetés

Google Docs, Vhoto - a hét legjobb iOS-es alkalmazásai



|

Mostantól külön alkalmazásból is elérhetjük a Google szolgáltatásait.

Hirdetés

Tovább növekszik az iOS-es Google-alkalmazások száma az App Store-ban. A Microsoft Office megjelenése után várható volt, hogy a Google is külön alkalmazást készít a Drive appból egyébként korlátozott funkciókkal, de elérhető szövegszerkesztő és táblázatkezelő szolgáltatásaihoz. Aki meg van elégedve mobilos szövegszerkesztőjével és táblázatkezelőjével, annak további három alkalmazást ajánlunk az iOS alkalmazásboltjának múltheti kínálatából.

Hirdetés

Google Docs - Univerzális - ingyenes

Bár a legtöbb felhasználó azt szereti, ha nem lepi el fölöslegesen sok ikon telefonja kezelőfelületét és mindent egy alkalmazásból érhet el, a Google mégis külön kiemelte a Drive-ból elérhető Docs szövegszerkesztőt. Adott, hogy mire használható: Google-ös felhőnkben tárolt szövegfájljainkat szerkeszthetjük vele. Ha másokkal együtt végzünk módosításokat, azok azonnal láthatóak, a doksikat pedig le is tölthetjük készülékünkre offline eléréshez. Aki esetleg még nem felhasználó, az is próbálja ki, örökre megváltoztathatja szokásait.

 

Google Sheets - Univerzális - ingyenes

A Google Docs párja, csak épp nem szövegfájljainkat, hanem táblázatainkat tudjuk vele kezelni. Működése az imént taglaltakhoz hasonló, szintén bátran ajánljuk mindenkinek.

 

Vhoto - iPhone, iPod touch - ingyenes

Az alkalmazás neve elsőre furcsán hangzik és valószínűleg a köznyelvbe sem fog bekerülni, de a fejlesztők teljesen logikusan választották meg a Vhoto nevét. Az app különböző technológiák felhasználásával képes megtalálni egy videóban azokat a képkockákat, amiket állóképként exportálva tökéletes minőségű fotókat kapunk. A kivágott képeket természetesen szerkeszthetjük is, és megoszthatjuk a Vhoto saját közösségi hálózatán.

 

Slingshot - Univerzális - ingyenes

A Slingshot készítői nem lőttek túl sok képet alkalmazásukról, de nem is a kezelőfelület a lényeg. Az app segítségével az AirPlay technológiát kihasználva megoszthatjuk telefonunk képét (de csak akkor, ha közben egy számítógépen is futtatjuk a Slingshotot) másokkal, jegyzetelhetünk, fájlokat küldhetünk, videotelefonálhatunk, hang- és szöveges üzeneteket küldhetünk mind mobil eszközökről, mind számítógépről. Lehet, hogy így egy kicsit kuszának hangzik a működése, de a gyakorlatban sokkal egyszerűbb. Egyébként szintén a Squirrels készítette az AirParrotot, amivel 2011-nél régebbi MacBook képét is tükrözhetjük Apple TV-re.

Grow - iPhone, iPod touch - 1,79 euró

A heti utolsó és egyben az egyetlen fizetős alkalmazás a Grow, ami valószínűleg nem lesz mindenki kedvence, de kétségtelenül jópofa. Azért jött létre, hogy dokumentálni tudjuk dolgok, vagy akár a gyerekek növekedését. Nem mintha enélkül nem tudnánk, de így legalább egy rendezett albumot kapunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.