Hirdetés

Hangasszisztenst kap az Apple TV



|

Az iOS 7.1 kódja elárulta, hogy Siri-támogatást kap az Apple TV.

Hirdetés

Az Apple hangalapú asszisztense, a Siri jelenleg csak az almás cég mobil termékein érhető el. A jövőben úgy néz ki, hogy más platformokon is a hasznát vehetjük, többek között az cupertinóiak set-top boxain, tehát az Apple TV-n. 

Hirdetés

Az iOS 7.1 kódja arról árulkodott, hogy az Apple TV Siri-támogatást kap. Az SDK-ban gondosan igyekeztek elrejteni az utalásokat, a Siri ugyanis Assistant jelzővel, az Apple TV pedig egy 3-as számmal szerepelt a sorok között. 

Az, hogy a Siri eljutna az Apple TV-kre, nem lenne túl meglepő, elvégre egyre több gyártó igyekszik hangasszisztenst biztosítani a tévéihez, többek között az LG is. Az Amazon kedvező árú Fire TV-je is tud hasonlót, ott a távirányítóba építettek egy mikrofont, ami automatikusan felismeri az utasításokat. Azt persze nem tudni, hogy az Apple a gyakorlatban mindezt hogyan valósítaná meg, de feltehetően mindenképp egy új set-top box keretében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.