Hirdetés

Jövőre csak egy iPhone lesz|

Jogosan hihetnénk, hogy megint kettő iPhone érkezik, de igazából csak egy tepsifonnal érdemes számolni.

Hirdetés

Amikor először felröppentek a pletykák egy olcsó iPhone-ról, akkor mindenki azt hitte, hogy az Apple csodakészülékéből ha olcsóbb kiadásban is, de végre néptelefon lesz. Kétkedők azért akadtak, elvégre az Apple soha nem az olcsóságról volt híres. Miután kiderült az iPhone 5C kártyafüggetlen ára, és, hogy gyakorlatilag egy műanyag iPhone 5-ről van szó, az illúziók szertefoszlottak, és végleg egyértelművé vált: ne számítsunk olcsó Apple készülékekre. 

Hirdetés

Bár az tiszta sor, hogy az Apple nincs és úgy tűnik, soha nem is lesz rákényszerítve a lentebbi kategóriákban való versenyzésre - ami tulajdonképpen inkább csak ártana a márka megítélésének -, az már teljesen jogos kérdés, hogy vajon jövőre hány iPhone-t ad ki a cupertinói vállalat? Elvégre az idei két modell megteremtette a lehetőséget arra, hogy évente akár többször frissítsenek, halványan, de eltérő telefonokkal, amik külön-külön még nagyobb és intenzívebb figyelmet generálhatnak az év során. 

 

 

Erre a teóriára alapozott egyébként a Morgan Stanley egyik elemzője is a múlt héten. Katy Huberty szerint az Apple egy évben többször is frissíti majd a kínálatát - ez valljuk be, jó fegyver lehetne a Samsung gyorsan szaporodó termékkínálata ellen. De vajon szükséges? 

Elvégre 2014-ben ott lesznek az iPhone 5S és az iPhone 5C készletei, a kínálatból pedig biztosan nem vonják ki még egyiket sem. Nem úgy az iPhone 4S-t, amely addigra három éves lesz (valljuk be, igen jól sikerült). Mivel az Apple egyik kategóriában sem arról híres, hogy féltucat eltérő eszközt kínálna, erősen megkérdőjelezhető, hogy megint két újabb iPhone-t mutatnának be. 

 

 

A jövő évi egyetlen iPhone gondolata már csak azért is áll közelebb a valósághoz, mert az iPhone 5S középkategóriába sorolásával és az iPhone 5C "belépőmodellnek" minősítésével újra lesz egy, ami exkluzív, ami szimbólum, tehát a legjobb, azoknak, akik megvehetik. Ha így lesz, pláne új technológiákkal, akkor örülhetnek a befektetők, és a felhasználók is, még akkor is, ha csak kevesebben engedhetik meg maguknak. 

Ami igazán sokat dobhat az iPhone 6-on az nem más, mintsem maga a tény, hogy valószínűleg már phablet lesz. Az iPhone Air néven is emlegetett képzeletbeli tepsifon minden bizonnyal erősebb processzort, jobb kamerát és ami a legfőbb, nagyobb képernyőt kínálhat. Ez utóbbi már csak azért is elengedhetetlen, mert az Apple-től elvárt dolog az oly hangzatos innováció fogalma. 

 

 

Az Apple tepsifonja egyébként sokak szerint azért is lesz igazán különleges, mert ha már ennyit kellett várni rá, hogy az almás cég is belépjen a kategóriába, akkor azt stílusosan teszi majd. A névtelen iparági ígéretek szerint az iPhone 6 a valaha volt legjobban kezelhető, egykezes tepsifon lesz. Ezzel egyébként a Samsungot is arcul csaphatnák, arról nem is beszélve, hogy mi van, ha az iPhone 6 hajlított kijelzőt kap vagy olyat, ami körbeér az egész készüléken. 

Attól persze nem kell félni, hogy ha csak egy iPhone lesz jövőre, akkor nem marad más érdekesség. Elvégre már elképzelhetetlennek tűnik, hogy ne érkezzen meg a korszakalkotó Apple TV és az új trendeket teremtő iWatch. 

 

Fotók: ADR Studio, Martin Hajek, CiccareseDesign, Sebastiaan Scheer

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.