Hirdetés

Ki ne adja ezt a parancsot Mac és Linux rendszeren!



|

Nem lehet egyetlen utasítással BitCoint bányászni az Apple számítógépeivel.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben többnyire szárnyaló BitCoin-árfolyam láttán sokakban merülhetett fel a virtuális pénz bányászatának (előállításának) ötlete, ám jelenleg már olyan számításigényesek az ehhez szükséges matematikai feladványok, hogy egy átlagos asztali PC-vel nincs sok értelme nekiállni a műveletnek.

Hirdetés


Ettől függetlenül a Mac rendszeren mégis nekiveselkedni kívánóknak nem árt tudniuk, hogy a The Daily Dot beszámolója alapján terjed egy átverés, miszerint a Mac OS X már 2009 óta lehetőséget ad a Bitcoin előállítására, ehhez csak egy rövid parancsot kell kiadni a terminálban, névlegesen a „sudo rm -rf/*”-ot. Ez a Linuxon és BSD-n is működő utasítás kritikus rendszerfájlokat töröl, végeredmény szempontjából tulajdonképpen a háttértár formázásával ér fel.


Ugyan szakállas viccről van szó, azonban úgy tűnik néhány kevésbé tapasztalt felhasználó bedőlt neki. Az efféle átveréseknek való áldozatul esés természetesen könnyen elkerülhető, ha a terminál helyett elsőként a Google keresőmezőjébe kerül bemásolásra az ismeretlen utasítás.


(Forrás: The Daily Dot, Neowin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.