Hirdetés

Knock, Clique, Vader - a hét legjobb iOS-es alkalmazásai



|

Oldd fel számítógéped, ahogy eddig még soha, ossz meg képeket barátaiddal névtelenül, nézd meg az időjárást egy újfajta felületen a hét App Store-os alkalmazásaival.

Hirdetés

Mától hazánkban is kapható az új, retinás iPad mini, úgyhogy ha valaki csak azért nem szerzett be egyet az Apple kisebbik táblagépéből, itt a remek alkalom, hogy lecsapjon a feltubózott, vagy inkább modernizált változatra. Akinek már van egy, vagy rendelkezik bármilyen más iOS-es készülékkel, böngéssze végig eheti listánkat, bőven akadt letöltenivaló az elmúlt héten is.

Hirdetés

Knock - iPhone - 3,59€

Minden esetben érdemes lejelszavazni számítógépünket, hiszen ha csak egy pillanatra is hagyjuk el (például a munkahelyen), illetéktelenek férhetnek hozzá olyan információkhoz, amikről nem szeretnénk, hogy kitudódjanak. A jelszó beírása azonban nem mindig egy kényelmes dolog, főleg ha a Mac felébresztés után azonnal kéri azt. Akinek túl hosszú a jelszava (és 2011-esnél újabb MacBook Airrel, 2012-esnél újabb MacBook Próval, 2013-asnál újabb iMac-kel vagy 2011-esnél újabb Mac Minivel rendelkezik), tegyen egy próbát a Knockkal. Az alkalmazást iOS-re és Mac-re is telepíteni kell, majd miután összekapcsoltuk a két készüléket Bluetooth-on és felébresztettük őket egy-egy gomb megnyomásával, elég kopogni az iPhone-on, és a Mac varázslatos módon feloldódik. A gyakorlatban ez az alábbi videóban is látható módon működik.

Clique - Univerzális - ingyenes

Nincs hét fotós alkalmazás nélkül, ezt már megszokhattátok, ha hétről hétre követitek ajánlóinkat. A Clique egy közösségi fotós app, de nem a világ más felhasználóival, csupán közeli barátainkkal, ismerőseinkkel ajánlatos használni. Akár jópofa játék is lehet belőle. Ismerőseinkkel egy klikkbe (avagy Clique-be) csoportosulhatunk, majd névtelenül oszthatunk meg mindenféle fotókat, amiket matricákkal, szöveggel, rajzokkal és effektekkel láttunk el. Senki nem tudja, hogy mi osztottuk meg a képet, és mi sem tudjuk majd, hogy melyik fotót kinek köszönhetjük. Írni viszont mindegyikhez lehet, figyelhetjük, milyen kommenteket fűznek hozzájuk. Az alkalmazás a Viddy fejlesztőitől érkezett, ami a „videók Instagramja” volt, mielőtt az Instagramra is lehetett videót felölteni.

Buy Me a Pie! - Univerzális - 2,69€

Nem tudjuk, a Reminders mellett feltétlenül szükség van-e külön bevásárlólistás alkalmazásra, de egye fene, ha valaki valamiért nem szereti az Apple által kínált alkalmazást, ajánlunk egy alternatívát. A Buy Me a Pie neve ellenére nem csak pitevásárlásra emlékeztet (bár mindig jó, ha az ember nem felejt el pitét venni), hanem felvezethetjük azokat az élelmiszereket, amikből feltétlenül vásárolnunk kell, majd színek alapján rendszerezhetjük az elemeket, akár több különálló listába is (ha például otthonra és  . A beírt termékeket a program megjegyzi, így ha később újra azokból szeretnénk venni, nem kell újra az egész nevet bepötyögni. Rengeteg egyéb funkciója van, amik használat közben rajzolódnak ki. Mondhatni ez a mindenható bevásárlólista-app. 

Vader - iPhone, iPod touch - 0,89€

Várható, hogy neve miatt előbb-utóbb letiltják, de egy névváltoztatással minden akadály elhárulhat a Vader sikere elől. Az iOS 7-hez kimondottan illő időjárásalkalmazás egy gyűrűn jelzi ki az elkövetkezendő 24 óra várható időjárását. Kis ikonok mutatják, hogy napsütés, felhő vagy eső várható, illetve a fokot is megtekinthetjük Celsiusban vagy Fahrenheitben. Nem egy bonyolult app, de éppen ezért jó.

Chordana Viewer - Univerzális - 8,99€

Kezdő és gyakorló zenészeknek a Casio Computer Company fejlesztett most egy alkalmazást, ami a cég saját technológiáját használva elemzi a készülékeinken lévő zenékben hallható akkordokat, majd megjeleníti azokat egy kottában. Azt is felismeri, hogy jól játsszuk-e az adott számot választott hangszerünkön. Az akkordokat finomhangolhatjuk, ha a program valahol hibázna. Már csak kísérletezgetni is jó vele.

Doctor Who: Sonic Screwdriver - iPhone, iPod touch - 1,79€

Általában öt alkalmazást szoktunk bemutatni minden héten, de most kénytelenek vagyunk kivételt tenni, hiszen heteken belül 50 éves lesz a Doctor Who sorozat, amihez sorra jelennek meg a különféle, hivatalos alkalmazások. A közeljövőben várható a Doctor Who: Legacy nevű játék megjelenése is, a héten pedig megjelent a Sonic Screwdriver app, amit a fanatikusok zabálni fognak. Az appben 4 szónikus csavarhúzó van (a harmadik és negeydik, valamint a tizedik és tizenegyedik Doctoré), mindegyik a maga egyedi tulajdonságaival és részleteivel. Választhatjuk, hogy háttérnek a valóságot vagy egy előre beállított hátteret szeretnénk. Jópofa.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.