Hirdetés

Környezetszennyezés Apple módra - 23,1 millió tonna üvegházhatást okozó gáz



|

Közzétette környezetszennyező „lábnyomát” a Steve Jobs alapította vállalat 2011-re vonatkozóan.

Hirdetés

Becslésük szerint 23,1 millió tonna üvegházhatást okozó gáz szabadult fel és került a Föld légkörébe az Apple működésének következtében - igaz, ennek mindössze 2 százalékát produkálták a cég létesítményei, a teljes termelés 98 százaléka az almás termékek életciklusából (szállítás, eladás, elavulás stb.) adódott.

Természetesen a negyedéves bevételek minden korábbit megdöntő mivolta okolható a jelentősen megnövekedett kibocsátásért. Ugyanakkor nem is az Apple-ről lenne szó, ha ne talált volna egy olyan mérőszámot a vállalat, ami kedvezőbb színben tünteti fel. Cupertino szerint a teljes bevétel egy dollárjára eső üvegházhatást okozó gáz kibocsátott mennyisége 2008 óta esik, azóta mintegy 15,4 százalékkal lett kevesebb. Nagy „öröm” ez akkor, amikor az Apple piaci kapitalizációja nemrég átlépte az 500 milliárd dollárt, hiszen ez egyáltalán nem a cég környezettudatosságát jelzi, hanem elképesztő pénztermelési képességét.

Persze nem csak az Apple tanulhatna még a zöldebb működésről, a versenytársak sem sokkal fényesebbek. Erről bővebben a Computerworld oldalán olvashatsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.