Hirdetés

Leváltotta az iPadet az orosz közigazgatás



|

Hitelesített szoftvert futtató Samsung táblagépekre álltak át az érintettek.

Hirdetés

A Business Insider tegnapi beszámolója alapján az orosz közigazgatás titkosított dokumentumokat is kezelő illetékesei nemrégiben befejezték az Apple iPad táblagépek használatát, helyettük mindenki hatóságilag hitelesített szoftvert futtató Samsung Galaxy táblagépeket kapott.
 

Hirdetés


„Egyes a megbeszélések során rögzített információk titkosak, ezek az új táblagépek pedig teljes mértékben megfelelnek a kezelésükre, hiszen átmentek a legszigorúbb biztonsági ellenőrzéseken is” – kommentálta a változást Nikolai Nikiforov orosz távközlési és hírközlési miniszter. Mindez nem meglepő annak fényében, hogy az Android nyílt forráskódú, így a biztonsági szakértőket az Apple zárt forrású szoftvereivel ellentétben semmi sem akadályozza a kódbázis teljes átvilágításában.


Az orosz illetékesek szerint a cserének specifikusan nincs köze ahhoz, hogy pár hónappal ezelőtti (hevesen tagadott) vádak szerint az NSA rendelkezhet egy hátsó kapuval az Apple iOS platformban, vagy éppen a politikai – és hamarosan jó eséllyel gazdasági – elszigetelődéssel járó krími eseményekhez.


(Forrás: 9to5Mac)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.