Hirdetés

Mihez kezdj a régi iPadeddel?



|

Mutatunk néhány remek használati módot egy öreg iPadhez.

Hirdetés

Legutóbb megmutattuk, hogy mikortól kell arra gyanakodni, hogy az iPad túlkorossá vált, és ideje lecserélni. Azonban az új táblagép ellenére sem muszáj örökre megszabadulni a régitől, elvégre megfelelő körülmények között - például gyenge akkunál állandó töltőre csatlakoztatással - még mindig hasznát vehetjük a régi iPadnek. Ehhez mutatunk most öt használati módot. 

Hirdetés

 

Könyvolvasó

Mivel az iPadek kijelzőben sosem voltak rosszak, ezért jó ötlet lehet könyvolvasóként hasznosítani az öreg almás táblát. Ehhez csupán a nekünk tetsző appot kell telepíteni - vagy megmaradni a gyárinál -, feltölteni a szükséges könyvekkel, és el is készültünk. Ennek a felhasználási módnak nagy előnye, hogy a belassult, öreg táblákból is a legtöbbet hozza ki, elvégre a könyvolvasók nem a legjobban erőforrásigényes appok. Ingyenes könyvekből pedig bármelyik áruházban rengeteget találni, de a weben sem kell túl sokat kutatni értük.  

 

Ezt a régi is tudja

 

Képkeret vagy portfólió

Szintén nem túl erőforrásigényes feladat egy kép megjelenítése, ezért logikus, hogy asztali vagy fali képkeretként szolgáljon tovább a túlkoros tablet. Ehhez elegendő albumokba rendezni a képeket, és külön appot sem muszáj kutatni, elegendő lehet a gyári Fotók alkalmazás. Fotósoknak és dizájnerekhez portfólióhoz is ideális, a munkákat tárolni és bemutatni. 

 

Szintén nem megterhelő feladat

 

Autós kiegészítő

Új vagy régi iPad, nagyon ötletes felhasználási mód autós szórakoztatóeszközt gyártani belőle. Ehhez elegendő rátenni a kedvenc zenéinket, esetleg filmjeinket, vásárolni egy autóstöltőt, rátenni a tabletre egy offline módban is működő navigációs programot. Egy ilyen készülékkel nagyon hasznos kiegészítőt kapunk út közben, és ráadásul a kijelzője is nagyobb, jobban olvasható, mintha az okostelefont ragasztanánk a szélvédőre. 

 

Új és régi iPaddel is jó ötlet

 

Éjjeli óra

Az App Store tele van érdekes és kreatív ébresztőkkel és órás appokkal. Egy kis keresgéléssel mindenki találhat számára megfelelőt, és be tudja lőni, hogy mire van szüksége: pontos időre, időjárásra, közösségi hírekre, ébresztőre. Rengeteg ingyenes és fizetős megoldás is létezik, és tényleg csak az egyéni ízlésen múlik, hogy melyik alkalmazás mellett kötünk ki. Egy próbát megér például a Night Stand for iPad, a Nightstand Central for iPad Free vagy a Nite Time is. 

 

Hatalmas a választék

 

Második monitor

Legyen ingyenes vagy fizetős app, bármelyikkel megoldható, hogy a régi iPadet a gépünkhöz csatlakoztassuk, és második monitorként használjuk. Ha apróbb képernyő is, sokszor lehet hasznos kiegészítés, mondjuk az azonnali üzenetek kezeléséhez vagy asztali widgetekhez. Emellett pedig könnyen lehet érintőpadot is csinálni az iPadből, például a Remote Mouse alkalmazással. 

 

Az üzenetküldőkhöz is jó lehet

 

Ti mire használnátok egy régi iPadet?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.