Hirdetés

Olcsó iPhone-okkal csábítanak a kínaiak



|

Árversenybe kezdenének a kínai mobilszolgáltatók.

Hirdetés

Az elemzők jóslatai alapján azt követően, hogy a China Mobile felvette a kínálatába az iPhone-okat, a kínai mobilszolgáltatók árháborúba akarnak kezdeni az iOS-es felhasználótáborért. A China Mobile 1,2 millió előrendelést kapott, az iPhone 5S-t pedig ingyen adják, ha valaki 2 évre havi 98 amerikai dollárt vállal be. A China Telecom és a China Unicom erre próbál meg kedvezmények formájában rálicitálni: az utóbbinál csak 63 dollár a havidíj, 30 hónapon át. 

Hirdetés

A RedTech Advisors és a Gartner szerint minden csatornán megélénkül majd az Apple telefonok iránti kereslet, még a "szürkepiacon" is. Itt a Hong Kongból behozott, és a China Mobile-nál használt iPhone-okra gondolnak, amelyekből jelenleg a becslések alapján 40 millió van. 

Más nézőpontok szerint a legnagyobb China Mobile nem megy majd bele az árháborúba, ugyanis inkább a gyorsabb átviteli sebességeire alapozva próbálja majd meg átcsábítani a felhasználókat. Jövedelmező persze még a kínai cégeknek sem lenne egy fogyasztói szempontból kedvező árcsökkentés: az Apple mindenképp fixen tartja a haszonkulcsát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.