Hirdetés

Remote Disc: gondok a multimédiával?



|

A jelek szerint az Apple új találmánya nem képes multimédiás tartalmak lejátszására, és HD-lemezek olvasására sem. Ennek ellenére úgy működik, ahogy azt az Apple ígérte.

Hirdetés

 

remotedisc0.jpg

A MacBook Airről szóló cikkünkben már szót ejtettünk a Remote Disc-ről, amely az Apple MacWorldön bemutatott egyik legnagyobb újdonsága volt.

 

Mint ismeretes, az MBA különösen vékony kialakítása miatt nem rendelkezik optikai meghajtóval. Ez a hiányosság orvosolható egy külső SuperDrive megvásárlásával (amely azonban csak és kizárólag a MacBook Airrel kompatibilis), vagy használható a Remote Disc nevezetű szoftver.

 

A Remote Disc  a MacBook Air Wi-Fi-modulját használja ki: vezeték nélküli hálózaton keresztül képes hozzáférni egy másik Mac-be, vagy PC-be helyett CD-hez, vagy DVD-hez. Ez egy igen ötletes megoldás, hiszen mintha az MBA saját meghajtójába tennénk a lemezt, miközben az nem is rendelkezik optikai meghajtóval.

 

mba_2_copy.jpg

 

A Remote Disc maces telepítője 42,3 megabájtot foglal, telepítve a szoftver azonban több mint 80 megabájtnyi tárterületet vesz el. Az Apple maga sem számolt ennyivel. Ráadásul a telepítés után a hostoló gépet újra is kell indítani.

 

A programmal egyébként lehetőség nyílik arra is, hogy a hostoló gépben lévő CD-ről telepítsünk, vagy bootoljunk. A bootolási idő azonban több mint 10 perc, tehát mindenképp érdemes a lehető leggyorsabb Wi-Fi-kapcsolattal rendelkeznünk az ilyen feladatokhoz.

 

A Remote Disc tehát remekül olvassa a CD-k vagy DVD-k tartalmát, sőt, bootolni is tud róluk. De mi a helyzet a multimédiával? A jelek szerint a program sem filmek, sem zenék visszajátszására nem képes.

 

remotedisc1.jpg

 

A zenei CD-k esetében nem jöhet szóba a számok kiírása, de még csak az sem, hogy böngésszük őket a másik gépben lévő lemezről. A videók lejátszása valamivel bonyolultabb kérdés. Az Apple állítása szerint csak a kereskedelmi forgalomban kapható filmeket nem tudja visszajátszani a program.

 

A cupertinóiak szerint az otthon rögzített filmes tartalmakat gond nélkül meg lehet tekinteni. Ami nagy hátrány azonban, az hogy a Remote Disc a HD-minőséget sem támogatja. Tehát HD DVD vagy Blu-ray-lemez kezeléséről még csak ne is álmodjunk.

 

Összességében azonban nem férhet kétség a Remote Disc ötletességéhez. Az Apple azt kínálja a szoftverrel, amit a prezentációkon megígért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.