Hirdetés

Steve Jobs megosztaná a WiFit



|

Szabad WiFi hozzáférés a jövő útja az Apple-vezér szerint.

Hirdetés

Az Apple vezére nemrég figyelt fel a FON-ra, amely 2005 novemberében indult, és szlogenje „WiFit mindenkinek". A cég olyan routereket forgalmaz, amelyeket egyenesen arra terveztek, hogy a felhasználó megoszthassa rajtuk otthoni WiFijét. Az útvonalválasztók két külön csatornán továbbítják a jeleket, az egyik a szélessávú internet-eléréshez, a másik a többi előfizető számára van fenntartva.

 

A FON-t a Google, a Skype és a Sequoia Capital is támogatja, így nem csoda, ha hamar elhódította a T-Mobile-tól a „világ legnagyobb WiFi közössége" címet. Jobs találkozót kért Martin Varsavsky FON-tulajdonostól, ez meg is valósult Cupertino-ban, az Apple főhadiszállásán.

 

 

martin_varsavsky.jpg
Martin Varsavsky

 

 

A hálózat kétféle tagot ismer, az egyik csak megoszt, míg a másik pénzt is kap azért, ha nem regisztrált felhasználók sávszélességet vásárolnak a FON-nál, és az ő eszközükön bonyolítják forgalmukat. A FON routerek a biztonsági kérdéseket úgy oldják meg, hogy külön hoznak létre nyilvános- és magánhálózatokat. Két titkosított WiFi csatornát használnak az eszközök, az egyik szigorúan saját használatra való, míg a másikat minden regisztrált tag automatikusan használhatja.

 

A megbeszélés másfél órán keresztül tartott. Varsavsky beszámolója szerint Jobsot erősen érdekli a FON, a vezérek jól megértették egymást, és Jobs szerint a cég fejlesztései lehetőséget adnak mindenkinek arra, hogy megosztott WiFit használjon.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.