Hirdetés

Swarm, ClickPhoto - a hét legjobb iOS-es alkalmazásai



|

Új alkalmazással jelentkezett a Foursquare, és jött néhány új érdekes fotós app is.

Hirdetés

Két hét múlva ilyenkor már javában zajlik a WWDC, sőt, túlleszünk az első napján. Kérdéses, hogy az Apple itt leplezi-e le az új iPhone-t, de valószínűbb, hogy csak a szoftveres újdonságokat ismerhetjük meg, az idén érkező új eszközöket - már ha kapunk egyáltalán valamit - egy későbbi bemutatón fogják ismertetni. Ugyanakkor nagy eséllyel lesz iOS 8 és OS X 10.10 bemutató, izgatottan várjuk, mit hoznak majd a két operációs rendszer idei nagy frissítései. A hátralévő időt akár az alábbi appek valamelyikének próbálgatásával is kitölthetitek.

Hirdetés

Swarm by Foursquare - iPhone - ingyenes

A Foursquare felhasználóknak már ismerős lehet a swarm, mint kifejezés. A fejlesztőcsapat kiemelte az app egy funkcióját, hogy aköré egy teljesen új appet építsen. A Swarmban láthatjuk, hogy melyik barátunk tartózkodik épp a közelünkben, és ki lenne benne valami közös mókázásban. Programokat szervezhetünk és figyelhetjük azok helyzetét, akk ezt engedélyezték nekünk. Hogy a Swarmnak mint különálló appnak van-e létjogosultsága, az hamarosan kiderül.

Tapsule - iPhone, iPod touch - ingyenes

Közösségi történetmesélő platform - ez a Tapsule. Egyrészt egy újabb lehetőség arra, hogy ne Facebookos ismerőseinket untassuk életünk eseményeivel, hanem csak azokat, akiket tényleg érdekel, másrészt egy olyan szolgáltatás, mellyel egy csokorba gyűjthetjük a fontos pillanatokat, legyenek azok a sajátjaink vagy másokéi. Természetesen az egész világ számára is posztolhatunk, illetve követhetünk bárkit, akinek életét érdekesnek találjuk. 

ClickPhoto - iPhone, iPod touch - 0,89 euró

A ClickPhoto alapetően nem egy nagy durranás: nincsenek benne filterek, a fotókat is csak az Aviary SDK-jával szerkeszthetjük (ami egyébként egyáltalán nem fapados), és a dizájn sem az igazi. Egyetlen nyomós érvünk van mellette: csettintésre fotóz. Bizony, nem kell lenyomni semmiféle gombot, elég csak csettinteni egyet, és voilá, kész a kép. Vitatható, hogy ez az egy funkció megér-e 0,89 eurót, de aki ezt hiányolta minden más fotós alkalmazásból, az most örülhet.

Shadow Puppet - Univerzális - ingyenes

Eheti válogatásunkba két videós app is került, ezek közül az egyik a Shadow Puppet. Elsősorban a gyerekeknek szánják, ebből is leszűrhető, hogy milyen egyszerű a kezelése. Videók mellett egyszerű prezentációkat vagy szimpla képvetítéseket is összerakhatunk vele, amiket saját hangunkkal vagy zenével színesíthetünk. Ha nem jönne az ihlet, demókat, oktatóanyagokat és bemutatókat is elérhetünk.

 

Twistam - iPhone, iPod touch - ingyenes

Pár hete jelent meg a Frontback, ami annyit tud, hogy egyszerre készít fotót az elő- és hátlapi kamerával. Nem tudjuk, ez miért jó, de mindenesetre itt a videós párja a Twistam képében. Igazából nincs mit magyarázni rajta, egyszerre készíthetünk videót a készülék mindkét kamerájával, hogy megmutathassuk másoknak, egyes események rögzítése közben milyen képet vágtunk. Jópofa.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.