Hirdetés

Vállvetve küzd az Apple és Microsoft



|

A felek nem örülnek a szabadalmi trollkodást költségessé tevő törvénytervezetnek.

Hirdetés

Ugyan az Apple és Microsoft manapság egymás torkának elvágása helyett már inkább csak bökdösik egymást, azonban továbbra is ritkaságszámba megy, ha hajlandóak nagy egyetértésben együttműködni a másikkal. A Reuters beszámolója alapján az „ellenségem ellensége a barátom” felkiáltással a két cég többek közt a Ford, IBM és General Electric vállalatokkal is együttműködve új lobbicsoportot alapított.

Hirdetés

A közös ügyet a régóta haldokló amerikai szabadalmi rendszer megreformálásnak törekvése jelenti: az törvényalkotók szeretnék elérni, hogy a pusztán szabadalmi trollkodással foglalkozó ügyvédi irodák kétszer is meggondolják a perindítást. A készülőfélben lévő törvény ezt azzal érné el, hogy a per elvesztése esetén a vesztes félnek meg kellene térítenie a nyertes összes költségét. A Kongresszus által javasolt törvényt támogató legnagyobb nevek a Google és Cisco.

A frissen létrehozott „Partnership for American Innovation” csoportnak nem tetszik az ötlet, állításuk szerint az negatívan hatna a valódi feltalálók közti jogi csatákra is. Ezen felül kiemelt fontosságú ügyként kezelik a szoftverek és biotechnológiával kapcsolatos találmányok szabadalmaztathatósága melletti harcot, lévén egyre többen helyezkednek ellentétes álláspontra.

(Forrás: 9to5Mac | Illusztráció: Mike Deerkoski)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.