Hirdetés

Windows a Macen – hivatalosan



|

A letölthető Apple Boot Camp lehetővé teszi, hogy Windows XP-t futtassunk

Hirdetés

A Boot Camp alapszolgáltatása lesz az augusztusban, az Apple fejlesztői konferenciáján bemutatkozó "Leopard" kódnevű új operációs rendszernek.

A letölthető alkalmazás lehetővé teszi Microsoft Windows XP telepítőlemezzel rendelkező felhasználók számára, hogy egy Intel-alapú Mac gépre Windows XP operációs rendszert telepítsenek, majd, a telepítést követően újraindíthatják számítógépüket és választhatnak, hogy a Mac OS X vagy a Windows XP induljon-e el.

"Az Apple-nek nem áll szándékában Windows-t értékesíteni vagy támogatni, de sok vásárlónk kifejezte érdeklődését aziránt, hogy az Apple felsőbb kategóriájú hardverarchitektúráján Windowst futtatna, most, hogy Intel processzorokat használunk", nyilatkozta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termékmarketingért felelős alelnöke. "Úgy gondoljuk a Boot Camp még vonzóbbá teheti a Macet azon Windows felhasználók számára, akik fontolgatják a váltást."

A Boot Camp leegyszerűsíti egy Intel-alapú Mac telepítését azzal, hogy egyszerűen lépésről-lépésre végigvezeti a felhasználót a telepítés különböző lépésein: egy második partíció létrehozásán, egy a szükséges meghajtóprogramot tartalmazó CD írásán és végül egy Windows XP telepítőlemezről történő telepítésen.

A Boot Camp alkalmazás nyilvános béta változata már letölthető a www.apple.com/macosx/bootcamp címről, időkorlátos bemutató próbaverzió formájában. A Boot Camp végleges változata a Mac OS X soron következő 10.5-ös "Leopard" kódnevű verziójának alapszolgáltatása lesz. Az Apple nem ad a Boot Camp alkalmazáshoz támogatást és nem értékesít Microsoft Windows szoftvert, viszont szívesen fogadja a felhasználók visszajelzéseit a bootcamp@apple.com címen.

Rendszerkövetelmények

A Boot Camp alkalmazás futtatásához szükség van egy USB-s billentyűzettel és egérrel vagy beépített billentyűzettel és ujjkövetővel rendelkező Intel-alapú Mac számítógépre; Mac OS X 10.4.6 vagy későbbi operációs rendszerre; a legfrissebb firmware frissítésre; legalább 10GB szabad tárterületre az indítólemezen; egy üres és írható CD vagy DVD lemezre; a Windows XP Home Edition vagy Professional, Service Pack 2 vagy későbbi frissítőcsomaggal rendelkező egylemezes változatára.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.