https://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=29047393&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1

16.4 megapixeles fotóérzékelő mobiltelefonokba

|

A Sony két új Exmor R CMOS érzékelőt és hozzá kapcsolódó két új lencsetagot mutatott be Japánban, melyek nagy hatással lehetnek a mobiltelefonokba épített kamerák képminőségére.

Hirdetés

A mobiltelefonok fotózás terén nyújtott képminősége hagy némi kívánni valót, még a legolcsóbb belépő szintű fényképezőkhöz képest is. Az új fölsőkategóriás telefonok megjelenésével (iPhone 4, Galaxy S, új HTC modellek) a helyzet némiképp javult, de a fejlődés itt nem állhat meg.

 

 

Hirdetés

 


A Sony 2008-ban kezdte el fejleszteni az  új, ám annál apróbb Exmor R CMOS érzékelőtket, amik a következő minőségi lépcsőfokot jelenthetik a mobilfotózásban. A jövő év elején, pontosabban januárban debütál az Exmor R Type 1/2.8 16,41 effektív megapixeles CMOS érzékelő (IMX081PQ), majd áprilisban ezt követi a Type 1/3.2 8,13 effektív megapixeles érzékelő (IMX105PQ) 2500 és 1500 JPY (japán jen) áron. A mobiltelefonokba épített érzékelők önmagukban nem érnek sokat, továbbá a megapixelek hajhászása is felesleges, ha nincs hozzájuk megfelelő objektív. A Sony erre is kínál megoldást, méghozzá autofókusszal, de ezek csak az imént említett érzékelőkkel egybeépítve vásárolhatók meg (IU081F és IU105F2 típusszámmal) 12000 és 8000 JPY áron.

 

HirdetésA Sony 2009 óta gyártja Exmor R érzékelőit digitális fényképezőgépekbe és kamerákba 200mm-es szilícium ostyákon a Nagasaki Technology Center gyárban és Ebbe a gyártásba 2010 végén kapcsolódik be a mobiltelefonokba szánt érzékelőkkel (300 mm-es ostyákon) a Kumamoto Technology Center, amibe 40 milliárd jent invesztált a Sony, hogy növelje a kapacitást.

 

 

Hirdetés

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.