Hirdetés

16.4 megapixeles fotóérzékelő mobiltelefonokba



|

A Sony két új Exmor R CMOS érzékelőt és hozzá kapcsolódó két új lencsetagot mutatott be Japánban, melyek nagy hatással lehetnek a mobiltelefonokba épített kamerák képminőségére.

Hirdetés

A mobiltelefonok fotózás terén nyújtott képminősége hagy némi kívánni valót, még a legolcsóbb belépő szintű fényképezőkhöz képest is. Az új fölsőkategóriás telefonok megjelenésével (iPhone 4, Galaxy S, új HTC modellek) a helyzet némiképp javult, de a fejlődés itt nem állhat meg.

 

 

 


A Sony 2008-ban kezdte el fejleszteni az  új, ám annál apróbb Exmor R CMOS érzékelőtket, amik a következő minőségi lépcsőfokot jelenthetik a mobilfotózásban. A jövő év elején, pontosabban januárban debütál az Exmor R Type 1/2.8 16,41 effektív megapixeles CMOS érzékelő (IMX081PQ), majd áprilisban ezt követi a Type 1/3.2 8,13 effektív megapixeles érzékelő (IMX105PQ) 2500 és 1500 JPY (japán jen) áron. A mobiltelefonokba épített érzékelők önmagukban nem érnek sokat, továbbá a megapixelek hajhászása is felesleges, ha nincs hozzájuk megfelelő objektív. A Sony erre is kínál megoldást, méghozzá autofókusszal, de ezek csak az imént említett érzékelőkkel egybeépítve vásárolhatók meg (IU081F és IU105F2 típusszámmal) 12000 és 8000 JPY áron.

 



A Sony 2009 óta gyártja Exmor R érzékelőit digitális fényképezőgépekbe és kamerákba 200mm-es szilícium ostyákon a Nagasaki Technology Center gyárban és Ebbe a gyártásba 2010 végén kapcsolódik be a mobiltelefonokba szánt érzékelőkkel (300 mm-es ostyákon) a Kumamoto Technology Center, amibe 40 milliárd jent invesztált a Sony, hogy növelje a kapacitást.

 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.