Hirdetés

A jelenlegi legkülöncebb okostelefonok



|

Összegyűjtöttük az igazán emlékezetes, különc készülékeket az utóbbi időkből.

Hirdetés

Legutóbb kitértünk rá, hogy mit adtak az elmúlt hónapok az okostelefonok számára, és beszéltünk arról is, hogy igazán új dolgot nem láttunk tavaly a piacon. De emlékezetes, sőt, különc készülékek azért voltak 2014-ben is. Az ilyen eszközök nem feltétlenül jelentettek pénzügyi vagy szakmai sikert, sőt, van amelyik nagy bukásnak számított - mégis emlékezetes maradt. Melyek voltak az utóbbi idők legérdekesebb modelljei? A következők. 

Hirdetés

 

Nokia X

Mielőtt a Nokia végleg a Microsoftba olvadt, a Windows Phone-érát megpróbálták némi kockáztatással megtörni. Ennek az eredménye volt a Nokia X, az X+ és az XL. Az ötlet akár tarolhatott is volna, hiszen olcsó androidos készülékekről volt szó. Sajnos a gyakorlatban rosszul kivitelezett, erősen korlátozott termékekről beszélhettünk, amelyek ugyan az Androidra építettek, de valójában Microsoft-szolgáltatásokkal kampányoltak, és nagyon zártak voltak szoftveresen. A Microsoft a felvásárlás utáni első lépéseként leszámolt a Nokia X telefonokkal. 

 

Rövid pályafutása volt

 

Amazon Fire Phone

Bár felénk kevésbé volt jelentős, ki kell emelni az Amazon Fire Phone-ját is, ami ígéretesen indult, és nagyot bukott. A négy infrás kameraszenzorral operáló készülék 3D-s kijelzővel akart újítani, de sok értelme a gyakorlatban nem lett, és még az akkut is hamar lemerítette. Dicséret jár az Amazonnak azért, mert igazán újat akart mutatni. Még akkor is, ha a telefon azután sem kellett senkinek, hogy egy év ingyen Prime-tagságot adtak hozzá. 

 

Kudarc lett belőle

 

Samsung Galaxy Alpha

A Galaxy Alpha önmagában nem túl érdekes, mégis el lehet róla mondani, hogy történelmi jelentősége volt a Samsung kínálatában. Ez volt az első olyan készülékük, ami szakított a csupa műanyag házzal. Az elképzelést a valaha létezett legjobb phabletben, a Galaxy Note 4-ben is továbbvitték, később pedig a Galaxy A3 és A5 jegyében letettek az asztalra egy-egy teljesen fém okostelefont is. 

 

Szakított a műanyaggal

 

OnePlus One

Kevés olcsó okostelefon tudta annyira megmozgatni a piacot, mint az 5,5 hüvelykes, Android-alapú CyanogenMod OS-re építő OnePlus One. Sajnos ez is jobban mutatott papíron, mint élőben, ráadásul a hozzá kitalált marketingkampány olyan rosszul sikerült, hogy sokan örökre szexistának bélyegezték meg a gyártót. 

 

Papíron jobb volt

 

Apple iPhone 6 Plus

Az iPhone 6 Plus mai szemmel nézve nem különc, hiszen csak követte a trendeket és az igényeket - ha mindenki nagy okostelefont akart, akkor az Apple azt adott az embereknek. Az iPhone 6 Plus viszont azért számít különlegesnek, mert az Apple néhai társalapítója, Steve Jobs rögeszmésen ragaszkodott hozzá, hogy a világon senki nem lesz hajlandó nagy telefont venni magának. Az Apple ugyan sokáig kitartott e gondolat mellett, végül mégis beadták a derekukat, mindenki örömére - az iPhone 6 Plus nem csak az egyik legjobb készülék, de az Apple egyik legnagyobb sikere is. 

 

Steve Jobs nem akart ekkorát

 

Samsung Galaxy Note Edge

A Samsung nevéhez fűződik 2014 egyik olyan eszköze, ami egyszerre különc és nagyon jó. A Galaxy Note Edge-ről van szó, ami a Galaxy Note 4 speciális, hajlított szélű kijelzővel rendelkező variánsa. A prémium készülékhez természetesen külön felület és extra funkciók is járnak, így a hajlított csíknak nagy hasznát vehetik a felhasználók. 

 

Hasznos extra sáv

 

HTC Desire Eye és Sony Xperia C3

Az HTC Desire Eye és a Sony Xperia C3 testvéreknek tekinthetőek, ugyanis ezek voltak az első telefonok, amikre előlapi vaku is jutott a szelfizéshez. Mivel a szelfikészítés ma nagy divat, ezért érthető, hogy a gyártók ezen keresztül szeretnének megfogni egy vásárlói réteget. 

 

Ott az előlapi vaku

 

Microsoft Lumia 535

A Nokia ugyan eltűnt, de cserébe a Microsoft önálló telefongyártóként mutatkozott be. Sajnos a nagy bumm elmaradt, a Lumia 535 ugyanis nem lett valami izgalmas, és gyakorlatilag a belépőkategóriát színesíti a csempéivel. Talán idén valami ígéretesebbet is mutatnak a redmondiak. 

 

Nem lett nagy durranás

 

Szerintetek melyik volt 2014 legérdekesebb okostelefonja? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.